Onsdag kveld måtte Evertons toppscorer ut med en hamstringskade. Det er under to uker til derbyet

Everton tok seg videre i cupen, men det kan ha kostet.

11. feb 2021 kl 08.50Arild Skjæveland

Det er ni dager til Merseyside-derbyet på Anfield – en kamp der Liverpool vil være veldig revansjelystne mot den blå naboen. Oppgjøret på Goodison Park i oktober endte riktig nok ikke med tap – det endte 2-2 – men det er en kamp mange røde vil se tilbake på med bitterhet.

Først Jordan Pickfords hodeløse takling på Virgil van Dijk, som gjorde at nederlenderen trolig mister hele sesongen. Deretter Richarlisons grisetakling av Thiago Alcantara, som gjorde at sommerens storkjøp var ute til slutten av desember, etter det som hadde vært hans første kamp fra start.

På overtid trodde også Liverpool at kampen hadde vunnet, da Jordan Henderson satte inn 3-2, men etter en VAR-sjekk ble målet annullert for en offside på Sadio Mané.

Ni dager til derbyet

Liverpool har to store uker foran seg nå. Først er det kamp mot Leicester City på King Power Stadium på lørdag, og så er det 8.delsfinale mot RB Leipzig i Budapest i Champions League på tirsdag.

Etter det venter Everton i derbyet. Carlo Ancelottis lag er for fullt med kampen om topp fire, og vil klatre forbi Liverpool dersom de vinner hengekampene sine.

}

Onsdag kveld var den blå naboen involvert i en veldig underholdende fotballkamp i FA-cupens femte runde. Mot Everton sto det 4-4 etter ordinær tid, før en scoring av Bernard i ekstraomgangene gjorde at Everton tok seg til kvartfinalen og sendte José Mourinhos lag ut.

Men kampen kan ha kostet. Spissen Dominic Calvert-Lewin har hatt en fantastisk sesong så langt, med 18 mål og fire målgivende på 25 kamper i alle turneringer. Han måtte byttes ut etter 55 minutter mot Tottenham, og så ut til å holde seg til hamstringen. Etter kampen bekreftet også assistent Duncan Ferguson at hamstringen måtte undersøkes.

Lucas Digne så også ut til å halte av banen i ekstraomgangene, men der er det usikkert om det er snakk om en skade.

Merseyside-derbyet på Anfield skal spilles 20. februar.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]