Storkampen mellom Everton og City avlyst etter smitteutbrudd

Storkampen på Goodison Park i kveld må etter all sannsynlighet flyttes.

28. des 2020 kl 16.57Arild Skjæveland

Everton og Manchester City skulle i kveld møtes til kamp på Goodison Park, der Everton hadde muligheten til å klatre opp på á poeng med Liverpool – med en kamp mer spilt. Det er under 48 timer siden Everton og City spilte på Boxing Day – og de hadde minst restitusjonstid mellom kampene denne julen.

Den kampen kommer ikke til å bli spilt som planlagt kl. 21.00 i kveld.

I forrige uke kom meldingen om at Kyle Walker og Gabriel Jesus hadde testet positivt for Covid-19. Det hadde også to i støtteapparatet gjort. Fra før har Aymerick Laporte, Ilkay Gundogan og Riyad Mahrez har tidligere hatt viruset.

Mandag kom nye testresultater, og Daily Mail rapporterer fem (!) nye positive tester.

Bekreftet avlysning

Kl. 17.00 kom det en pressemelding fra Manchester City, der det bekreftes at kampen nå må spilles på en annen dato.

Avlysningen skjer etter medisinsk råd fra Premier League, og samtaler mellom de to klubbene. Det er Premier League som har bestemt at kampen ikke skal spilles, skriver Dominic King i Daily Mail.

City har stengt treningsfeltet sitt, og kommer ikke til å ha treninger i det hele i tiden som kommer. Det antydes at også søndagens kamp mot Chelsea nå er i fare – samt ligacupsemifinalen mot Manchester United neste onsdag, dersom karanteneregler skal følges.

Det er ikke klart når kampen mot skal bli spilt. City spilte ikke kamp i første serierunde, og har derfor fra før en kamp til gode. Det er ikke mange ledige datoer i januar, så trolig må kampen spilles senere enn det. Nå ser det ut til å gå mot en voldsom opphoping av kamper, dersom dette fortsetter.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]