Fnyser av snakk om at fotballen må settes på pause

Koronasmitten er ute av kontroll i England, men Gary Neville mener det er tull at fotballen skal stanses av den grunn.

22. des 2020 kl 09.01Jens Bessesen

Sky Sports-ekspert Gary Neville mener det er tull å snakke om at fotballen skal stanses når det nå er iverksatt kraftige tiltak for å stanse smittespredningen i Storbritannia. En ny og mer smittsom variant av koronaviruset rammer de britiske øyer hardt. 

Det kan ligge an til å bli liknende restriksjoner som da landet stengte fullstendig ned mellom mars og juni.

– Bare tull

Da måtte også fotballen vike, men siden juni har kun én Premier League-kamp blitt utsatt på grunn av Covid-19. Neville mener det beviser at Premier League vil klare seg også gjennom perioder med mer smitte, og viser til at gårsdagens kamp mellom Chelsea og West Ham ble spilt i London, som er nesten helt nedstengt. 

– Jeg var litt nervøs da fotballen kom tilbake etter første lockdown fordi vi ikke visste nok. Men Premier League skal ha skryt for måten de gjorde restarten trygg, sier han ifølge Telegraph.

– Det er bare tull hvis fotballen nå blir foreslått stanset, legger han til. 

Avisen skriver at det på 1569 tester av spillere og støtteapparat i Premier League forrige uke, kun ble påvist syv tilfeller av Covid-19. Så langt har flere spillere fått påvist smitte, men bortsett fra et utbrudd i Newcastle har det ikke ført til konsekvenser for terminlisten. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]