Nytt endringsforslag i engelsk fotball - vil stoppe de rike fra å ta makten

Gary Neville en av flere som går sammen for å stanse pengegaloppen i engelsk fotball. – Vi må tilbake til røttene, sier han.

15. okt 2020 kl 22.02 Jens Bessesen

Mirror skriver at Gary Neville har signert dokumentet sammen med blant andre tidligere FA-leder David Bernstein, parlamentsmedlem Helen Grant og advokat Greg Scott. 

Forslaget kalles «Saving The Beautiful Game: Manifesto For Change» og er i motsetning til «Project Big Picture» ikke skapt for å gi makten til storklubbene.

I stedet vil de be regjeringen peke ut en uavhengig part til å bringe fram endringer i den engelske fotballpyramiden, da de ikke har tro på at fotballen kan komme til fornuftige løsninger på egen hånd. 

– Vi må tilbake til røttene

Gruppen ser flere positive sider ved «Project Big Picture», som ble jobbet fram av eierne i Liverpool og Manchester United. Blant annet støtter de den foreslåtte redningspakken til English Football League (EFL), men Neville sier målet med deres manifest er å stanse grådigheten de mener ødelegger fotballen. 

Neville sier de har tiltro til arbeidet det engelske fotballforbundet (FA) gjør, men at de ikke har nok makt til å stå imot rike klubbeiere og Premier League. 

– Vil jeg at Glazer-familien, Roman Abramovich, Daniel Levy eller John Henry skal bestemme over fotballen i dette landet og at de skal få gjøre som de vil? Nei, det vil jeg ikke, sier Neville, som i tillegg til å være tv-ekspert og tidligere Manchester United-spiller nå er medeier i League Two-klubben Salford. 

– Spillets grunntanke må komme tilbake. Vi har en fantastisk sport, fantastiske spillere, fantastiske managere, og Premier League gjør mye bra. Men vi må tilbake til røttene, til fellesskapet. Det har blitt for dyrt og for utilgjengelig for folk, og det er nok penger i sporten til at det ikke trenger å være sånn, sier han. 

– 1,24 milliarder pund har akkurat blitt brukt på spillere midt i en pandemi, men Premier League klarte kun å komme med 50 millioner i krisepakke til EFL-klubber. Hvordan kan det være riktig?, sier Neville ifølge Telegraph

Har du innspill til journalisten?
[email protected]