Hadde tippet Liverpool på tredjeplass. Nå har han ombestemt seg– Hele laget… De er bare fremragende

Sky Sports-eksperten har ombestemt seg, allerede etter tre serierunder.

29. sep 2020 kl 23.46 Arild Skjæveland

Liverpool har tatt ni av ni mulige poeng så langt, etter å ha møtt Leeds United, Chelsea og Arsenal i en, på papiret, veldig tøff start på sesongen.

Gary Neville er en av mange eksperter som før sesongen tippet at Pep Guardiolas lag skulle ta ligamesterskapet tilbake, men selv om Manchester City kun har spilt to kamper, har han allerede ombestemt seg. Nå tror han det blir Liverpool igjen.

– Jeg valgte Manchester City foran sesongen, da vi ble bedt om å tippe, fordi jeg forventet at de ville slå tilbake. Jeg trodde også at de ville gjøre mer på overgangsmarkedet, men jeg er allerede i den posisjonen nå der jeg skal ombestemme meg, selv om vi kun er tre kamper inn i sesongen, sier Neville på sin podcast The Gary Neville Podcast.

– Det er ikke på grunn av søndag. Jeg var på Etihad på søndag og så Leicester slå City 5-2, men det handler om å se Liverpool. Selv i den første kampen mot Leeds, der noen så det som at de ikke var på sitt beste, var slurvete og at du kunne angripe dem.

– Det var en syk kamp, og en slik type kamp som jeg har vært involvert i selv og vunnet, selv om vi ikke har vært på vårt beste. Det viser noe. De har også kjøpt to spillere etter det, dro til Stamford Bridge for å møte Chelsea, og gjorde jobben, sier han videre.

Imponert over kollektivet

Det er hvordan Jürgen Klopps lag fungerer sammen som imponerer den tidligere Manchester United-kapteinen mest.

– Så har de Arsenal på hjemmebane. Et annet lag i toppen av tabellen, og de gjør jobben igjen. Den prestasjonen i førsteomgangen mot Arsenal var fantastisk. 

– De tok oppgaven veldig alvorlig. Reaksjonen deres etter å ha gitt bort ballen var utrolig, over hele banen. De tre lengst fremme setter tonen, og alle de andre backer dem opp. De var helt strålende.

– Du kan ta ut Jordan Henderson og James Milner, som var arbeidshestene i dette laget, men nå er de alle arbeidshester. Naby Keita er en spiller som har brukt et par år på å komme inn i det, men du ser ham spille og det ser ut som at han er på gang. Fabinho kommer seg gjennom kampen uten å svette. Gini Wijnaldum er en spiller du sjelden gir kreditt, men som gjør alt bra.

– Hele laget, fra målvakten og helt frem til Roberto Firmino lengst fremme, er bare fremragende. Det er et skikkelig topplag, og vi vet det ut ifra det de har oppnådd de siste årene – men det ser ut som at de har kommet tilbake for å gjøre det igjen.

Han mener at Guardiola må være bekymret, selv om laget hans bare har tapt én kamp så langt.

– Pep Guardiola er verdens beste trener, og lagene hans har vært strålende og vil bli bedre, men han må være forsiktig. De mistet åtte poeng til Liverpool på de første åtte kampene forrige sesong, og kunne ikke ta det igjen. De har ikke råd til å gjøre det mot dette Liverpool-laget. De er for gode, sier han.

Liverpool er nå også bookmakernes favoritt, ifølge Oddschecker. Liverpool-gull gir 1.91 i odds, mens du får 2.50 i odds på at Manchester City tar tittelen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]