Gary Neville om Liverpools ligamesterskap:– Jeg håpet jeg aldri skulle oppleve dette igjen

Gary Neville kryper til korset og innrømmer at Liverpools ligatittel var svært fortjent.

1. jul 2020 kl 13.05 Einar Kvande

Sky Sports fotballekspert Gary Neville har omsider uttalt seg om det faktum at Liverpool er Premier League-mestere 2019/20, etter å ha forholdt seg taus om temaet helt siden torsdag i forrige uke, da avgjørelsen falt. I forbindelse med at han var på jobb for Sky Sports under Manchester Uniteds kamp mot Brighton på Amex Stadium i går kveld, kom den tidligere United-spilleren imidlertid ikke unna temaet lenger.

– Uansett hvilken tittel man vinner, så er det en stor prestasjon. Dette har ligget i kortene i et par år nå. Liverpool har banket på døren. Etter det Manchester City gjorde i fjor, måtte Liverpool prestere opp mot sitt aller beste, slo Neville fast.

Hyller Klopp

– Jürgen Klopp har gjort en fantastisk jobb. Da han kom til Liverpool for fire år siden regnet jeg det som nesten umulig for ham å vinne ligaen, med tanke på de midlene som City, United og Chelsea hadde til rådighet. Jeg trodde det ville bli enormt vanskelig, innrømte den tidligere forsvarsspilleren.

– Men Klopp har utviklet spillere som kostet 30 millioner pund, slik at de nå er verdt 130 millioner pund. Han har utviklet spillere som kostet 75 millioner pund, slik at de nå er verdt  150 millioner pund. Dette mens de andre klubbene har investert 130 millioner pund i spillere som nå er verdt 30 millioner pund.

– Rekrutteringen til Klopp har vært strålende. Arbeidet hans på treningsfeltet har vært strålende. Alt kommer fra manageren, og spillerne lytter til ham.

– Dette er en stor prestasjon av Liverpool. Jeg er ikke så glad for å si dette, og jeg håpet jeg aldri skulle oppleve en slik dag som dette igjen. Jeg har sett Liverpool vinne ligaen nok ganger i min barndom, og nå måtte jeg oppleve det en gang til. Men du må selvsagt gratulere tittelvinneren. De har levert en strålende prestasjon, avsluttet Neville.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]