– Liverpool endret livet mitt

Daniel Sturridge snakker ut om opp- og nedturer i Liverpool.

15. okt 2020 kl 20.58 Jens Bessesen

Daniel Sturridge har ikke spilt mye fotball etter at han forlot Liverpool i fjor sommer. Han meldte overgang til tyrkiske Trabzonspor i fjor sommer og leverte bra med målpoeng for topplaget, men forlot klubben da han ble suspendert fra fotballen i fire måneder etter å ha brutt bettingregler

Dette skjedde bare dager før koronapandemien brøt ut for alvor i Europa, og Sturridge har tilbrakt deler av 2020 i Los Angeles. Nå er han tilbake i England, og i podcasten «Between the Lines» med Independents Melissa Reddy forteller Sturridge at han skal bli far for første gang, og at han samtidig trener hardt for å finne seg en ny klubb. 

Skadeplaget

I podcasten snakker de også om de syv årene Sturridge tilbrakte i Liverpool. Spissen viste seg alltid som en giftig målscorer, men mange vil huske Sturridge som en skadeplaget spiller. 

– Jeg ville betalt alt jeg hadde for å være skadefri. Jeg har betalt fysioterapeuter store penger for å sikre at kroppen min har vært i best mulig form, og noen ganger kan du gjøre alt, men så handler det om hell og uhell, sier han. 

– Mentalt kan det være tøft. Du vet du har gitt alt, har sovet bra og spist bra og fått god behandling, men likevel blir skadet. Hvis du ikke er sterk da vil skader kunne sende deg et mørkt sted. Jeg har alltid vært fokusert og sett framover, sier han. 

Sturrigde sier oppfatningen om at enkelte spillere ikke vil gi alt for drakta når de er skadet er feil. Han forteller at han har spilt med skader flere ganger, blant annet da han scoret vinnermålet mot Manchester United i 2013. 

– Ingen spillere vil sitte på sidelinjen og se de andre spille. Ingen er fornøyd med å tjene penger når de er skadet. De spiller fotball fordi de elsker fotball. Jeg har alltid hatt høye forventninger til meg selv, og aldri har jeg ikke hatt lyst til å spille, sier han. 

En perfekt avskjed

Sturridge ble etter hvert en backup-spiller i Jürgen Klopps Liverpool-lag. Han sier det å sitte mye på benken kan være krevende for en fotballspiller. 

– Samtidig må du noen ganger kjenne din rolle, akseptere at du ikke er førstevalg og se hva du kan levere fra benken. De siste par sesongene i Liverpool visste jeg at jeg ikke skulle spille hver kamp, men jeg gjorde mitt beste da jeg fikk muligheten, sier han. 

Sturridge var nære en rekke trofeer i løpet av sine syv år som Liverpool-spiller. I Premier League ble det to andreplasser, mens det ble tap i både ligacup-, Europa League- og Champions League-finaler før det endelig lyktes mot Tottenham i mai 2019. Avskjeden hans med klubben ble paraden foran 700.000 tilskuere i Liverpool by. 

– Liverpool betyr mye for meg. Jeg elsker klubben. De endret livet mitt og jeg er glad jeg fikk være med på suksessen før jeg tro, sier han og legger til at sommeren 2019 føltes som den rette tiden å skille lag. 

– Men jeg ønsker dem fortsatt alt godt. Jeg jublet da de vant Premier League. Jeg snakket mye med «Hendo» gjennom sesongen og heide på dem. Vi spilte sammen i mange år med mange opp- og nedturer, og de spillerne og trenerne og de andre i klubben er min familie, sier Sturridge. 

Trener knallhardt

Selv om det er lenge siden forrige gang han spilte kamp, trener Sturridge knallhardt for å holde seg i form. Nå er han på jakt etter sin neste klubb. 

– Det har vært tøft uten å spille. Jeg vet hva jeg kan tilby og bidra med. Jeg er motivert og har mye å gi. Jeg fylte akkurat 31 år, så jeg har mye tid igjen. Nå trener jeg mye solo og med mine personlige trenere, men det er ingen følelse som slår å være med lagkameratene. Jeg kan ikke vente med å vise verden hva jeg har jobbet med, og ser fram til å signere for en ny klubb, sier han i podcasten. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]