Skal spille syv kamper på tre uker - så venter nye landskamper

Det utrolige kampprogrammet til Liverpool-spillerne fortsetter.

15. okt 2020 kl 17.42 Jens Bessesen

Etter landslagssamlingen for en drøy måned siden ble det bare tid til fire Premier League-runder og et par cupkamper før landslagene igjen var samlet for Nations League, VM-kvalifisering og privatlandskamper. 

I løpet av en uke har mange av landslagene gjennomført tre kamper - altså én kamp mer enn det som er normalt. 

For mange av spillerne, spesielt brasilianerne som måtte reise langt, eller europeerne som spilte onsdag kveld, blir det liten tid til hvile foran helgens kamp mellom Everton og Liverpool på Goodison Park. Den har avspark lørdag klokken 13.30 norsk tid.

Heftig kamprekke

Everton-kampen er imidlertid bare starten på det som blir tre vanvittige uker for Liverpool - og de andre lagene som spiller i europeiske turneringer. Everton-kampen er starten på en syv kamper lang rekke som avsluttes med toppoppgjøret på Etihad mot Manchester City 7. november. 

Liverpools terminliste:

  • 17.10: Everton (B)
  • 21.10: Ajax (B)
  • 24.10: Sheffield United (H)
  • 27.10: Midtjylland (H)
  • 31.10: West Ham (H)
  • 3.11: Atalanta (B)
  • 7.11: Manchester City (B)

Etter City-kampen er det to uker til Liverpool skal i aksjon igjen, når Leicester gjester Anfield. Men i mellomtiden skal de fleste seniorspillerne da igjen ut på landslagssamling, for nye runder med Nations League, VM-kvalifisering og privatlandskamper. Når den samlingen er unnagjort blir det endelig landslagsfri fram til mars. 

Men det betyr ikke at terminlisten blir noe mindre tett. Fram til nyttår er det satt opp kamper omtrent hver eneste helg og midtuke. For fansen blir det mye underholdning, men for spillerne kan det bli den mest fysisk krevende sesongen noensinne. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]