– Jeg er overbevist om at Liverpool vinner ligaen

Gary Neville tror Liverpool nå kan stikke fra.

21. des 2020 kl 20.36Arild Skjæveland

Det har vært en strålende uke for Liverpool. Først ble Tottenham slått i toppkampen forrige onsdag, da Roberto Firmino dukket opp og stanget inn 2-1-målet i kampens siste minutt.

På lørdag ble den seieren fulgt opp med en 7-0-seier på Selhurst Park. Liverpool har for første gang for sesongen en luke på toppen av tabellen. Det er fire poeng ned til Leicester City.

Dersom Manchester United vinner sin hengekamp, borte mot Burnley, er det de som er nærmest Jürgen Klopps lag på tabellen. Da vil Liverpools erkerival være to poeng bak. Det er fortsatt usikkert når den kampen skal spilles.

Sky Sports-ekspert Gary Neville har snakket om tittelracet i sin podcast. Han er sikker på at Liverpool kommer til å vinne.

– Du ser på et lag, og ser etter noe som karakteriserer en tittelvinner. De har hatt sine smeller denne sesongen, og spesielt med skaden på Virgil van Dijk. Alisson har mistet noen kamper, og andre ting – men det var en skikkelig god prestasjon, sier Neville, som aldri legger skjul på at Liverpool-suksess er noe han gjerne skulle vært foruten.

– Det var veldig sterkt, og en type kamp jeg ville forvente fra Manchester City for et par år siden. Det var noe vi kunne gjøre da vi vant ligatitler, eller noe José Mourinhos Chelsea-lag gjorde. De var bare påskrudd, og hadde et ekstra gir, sier Neville.

Forventer at Liverpool stikker fra

Neville mener seieren over Tottenham var veldig viktig for det som nå skjer på toppen av tabellen.

– Det var stort. Det å gjøre det på den måten som de gjorde det var stort.

– For en måned eller to siden, da han (van Dijk) var frisk, tenkte jeg at de absolutt ville vinne ligaen. Så begynner du å tenke at det kan bli vanskelig uten ham – men jeg er overbevist om at de vinner ligaen. Du ser på hva de har, hva de gjør, hvordan de spiller, og de tar ikke foten av pedalen, sier han.

– Jeg vil bli veldig overrasket dersom noe lag kommer i nærheten av dem, og jeg tror at de kan stikke fra, sier han.

Liverpools neste kamper i Premier League: West Bromwich (H), Newcastle (B), Southampton (B), Manchester United (H) og Burnley (H).

Manchester Uniteds neste fem: Leicester (B), Wolverhampton (H), Aston Villa (H), Liverpool (B), Fulham (B).

Leicester Citys neste fem: Manchester United (H), Crystal Palace (B), Newcastle (B), Southampton (H), Chelsea (H).

Manchester Citys neste fem: Newcastle (H), Everton (B), Chelsea (B), Brighton (H), Crystal Palace (H)

Tottenhams neste fem: Wolverhampton (B), Fulham (H), Leeds (H), Aston Villa (B), Sheffield United (B).

Chelseas neste fem: West Ham (H, mandag kveld), Arsenal (B), Aston Villa (H), Manchester City (H), Fulham (B).

Har du innspill til journalisten?
[email protected]