Everton snublet igjen. Nå er Liverpool alene på tabelltoppen

Carlo Ancelottis gutter tapte sin andre kamp på rad. Kneskade for Danny Ings.

1. nov 2020 kl 16.54 Arild Skjæveland

Liverpool klatret til topps på tabellen da de slo West Ham lørdag kveld. Everton hadde muligheten til å ta tilbake førsteplassen dersom de slo Newcastle United på søndag, og ville passere Liverpool på bedre målforskjell.

Slik gikk det ikke.

Med Lucas Digne og Richarlison suspendert, og med James Rodriguez ute med skade, var det et veldig tamt Everton-lag på St. James’ Park. Carlo Ancelottis gutter klarte rett og slett ikke å skape sjanser.

Etter en førsteomgang der nesten ingenting skjedde, ble vertene tildelt et straffespark etter at Callum Wilson ble sparket av Callum Wilson.

Med fem minutt igjen av ordinær tid, var Wilson frempå igjen. Han scoret 2-0 etter forarbeid fra sin tidligere Bournemouth-kollega Ryan Fraser. Dominic Calvert-Lewin scoret et trøstemål for Everton på overtid.

Resultatet gjør at Liverpool er alene på tabelltoppen, og ingen av lagene som har kamper til gode har mulighet til å ta seg forbi Jürgen Klopps gutter.

Dersom Tottenham slår Brighton søndag kveld, er det José Mourinhos Spurs som vil innta andreplassen bak de helrøde. De vil være to poeng bak med like mange kamper spilt.

Kneskade for Ings

Går vi to serierunder tilbake, hadde Aston Villa vunnet fire strake kamper. Så kom det første tapet mot Leeds United forrige fredag. I dag kom det andre.

Southampton kjørte over Villa på deres egen hjemmebane, og ledet hele 4-0 da timen var spilt. Da hadde Danny Ings akkurat banket ballen i krysset.

Villa svarte tre ganger, men alle poengene ble med til Southampton. Aston Villa har fortsatt en kamp til gode på Liverpool, men kan maks komme opp i 15 poeng. Det er poenget bak Liverpool.

Et stort skår i gleden for Southampton var det at Danny Ings måtte av banen med det som skal ha vært en kneskade. Vi får krysse fingrene for at det går bra med spissen, som har vært så uheldig med kneskader i sin karriere.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]