Newcastle-oppkjøp gikk i vasken. Liverpool er blant klubbene som får skylden

Saudi-Arabias statlige fond kommer ikke til å overta Newcastle.

30. jul 2020 kl 19.13 Arild Skjæveland

Etter flere uker med venting og spekulasjoner kom torsdag bekreftelsen på at Saudi-Arabias oppkjøp av Newcastle United har gått i vasken.

Det statlige saudiarabiske investeringsfondet (PIF) har jobbet med å kjøpe Newcastle i månedsvis, og fikk et bud på 300 millioner pund akseptert på klubben. Det budet er nå trukket tilbake.

Premier League må godkjenne nye eiere av klubber i divisjonen, og har tatt seg god tid. Det er over fire måneder siden prosessen startet, og det har vært mye støy og protester fra ulike hold, deriblant Amnesty. Samtidig har det pågått en krise med beIN Sport og piratsending av Premier League-innhold i landet.

Liverpool er av klubbene som får skylden

Amanda Staveley har vært veldig involvert i oppkjøpet, og har representert PIF. Etter at budet i dag ble trukket, har hun latt seg intervju av The Times.

– Vi er hjerteknust av dette, skal hun ha sagt.

Hun la til at hun var skuffet over Premier League, og trekker også inn andre klubber som grunn til at det ikke har gått i orden.

– Så klart er vi skuffet. De hadde en sjanse, og de sier at vi ikke har besvart alle spørsmålene, men det har vi. Men de andre klubbene i Premier League ønsket ikke at dette skulle skje, sier Staveley til avisen

– Vi er så lei oss for Newcastle-supporterne, siden investeringen skulle gå inn i klubben, og med alt som skjer med Brexit og Covid ville det ha vært så viktig. Dette er en katastrofe for dem. Det har pågått så lenge, og her var det en mulighet.

Ifølge The Times skal innsidere ha sagt at Liverpool og Tottenham er blant klubbene som har jobbet imot det saudiarabiske oppkjøpet.

PÅ ANFIELD: Amanda Staveley på Anfield i 2008.

PÅ ANFIELD: Amanda Staveley på Anfield i 2008.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]