Flere engelske lag skal spille på nøytrale baner i Europa

Kamper flyttes rundt i Europa.

10. feb 2021 kl 14.57Arild Skjæveland

Neste uke er det 8.delsfinaler i Champions League og 16.delsfinaler i Europa League. Koronaviruset har ført til en rekke reiserestriksjoner rundt om i Europa – og det betyr at en rekke kamper flyttes.

I forrige uke ble det klart at Liverpools bortekamp mot RB Leipzig skal spilles på Puskas Arena i Budapest førstkommende tirsdag. Det betyr at RB Leipzig mister fordelen med å spille på Red Bull Arena i Leipzig.

De er langt ifra de eneste. Faktisk er det slik for flere engelske lag som skal ut i Europa:

Atletico Madrid - Chelsea er flyttet til Bucuresti i Romania.
Arsenal - Benfica skal spilles i Roma i Italia.
Benfica - Arsenal skal spilles i Aten i Hellas.
Borussia Mönchengladbach - Manchester City skal spilles i Budapest i Ungarn.
Real Sociedad - Manchester United skal spilles i Torino i Italia.

Slavia Praha - Leicester i Tsjekkia og Wolfsberger - Tottenham i Østerrike er så langt ikke flyttet.

Nå vet vi ikke hvordan situasjonen er om en måned når Liverpool etter planen skal ta imot RB Leipzig til returoppgjør på Anfield – 10. mars – men trolig må en forberede seg på at også flere engelske lag må finne seg i at kampene flyttes til andre nøytrale land, for å slippe å sitte i karantene når de kommer hjem igjen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]