Øverste seedingsnivå i Champions League avgjort: Sevilla vant Europa League for sjette gang

Europa League-ekspertene Sevilla overvant Inter selv om Romelu Lukaku ble historisk.

21. aug 2020 kl 23.10 Øystein Tronstad

Seieren betyr at det øverste seedingsnivået i Champions League er klart. Liverpool vil være i potten fra nivå 1 og kan ikke trekke Real Madrid, Bayern München, Juventus, Paris Saint-Germain, Zenit Saint Petersburg eller Sevilla.

Nivå 2 er også nesten klart og vil bestå av Manchester City, Manchester United, Chelsea, Barcelona, Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Shakhtar Donetsk og Benfica eller Ajax.

Inter på sin side vil nå gå inn på nivå 3. Gruppespillet i Champions League 2020/2021 trekkes 1. oktober og en svært uheldig trekning for de røde kan være Liverpool, Barcelona, Inter og Marseille. 

HISTORISK: Romelu Lukaku har bøttet inn mål i Italia og i Europa denne sesongen og er på nivå med brasilianske Ronaldo.

HISTORISK: Romelu Lukaku har bøttet inn mål i Italia og i Europa denne sesongen og er på nivå med brasilianske Ronaldo.

Finalen ble underholdende og etter 149 sekunder fikk Inter straffespark. Det er det tredje raskeste straffesparket i en europacup-finale. Liverpool har rekorden etter Champions League-finalen i fjor.

Straffesparket kom etter at Diego Carlos felte Romelu Lukaku. Carlos lagde også straffe i semifinalen mot Manchester United og i kvartfinalen mot Wolverhampton.

Tidligere Everton-, West Bromwich-, Chelsea- og Manchester United-spiss Lukaku scoret selvsagt. Det var hans 34. mål for Inter denne sesongen og tangering av Ronaldos rekord fra 1997/1998. I tillegg var det hans 10. kamp på rad med mål i Europa League.

En høy nederlender skulle snu kampen. Luuk de Jong var utlånt til Newcastle i 2014 uten å score. Inter hadde kun sluppet inn et mål på hodet i Serie A i 2020, men i Europa stanget de Jong like godt inn to. De Jong ble også matchvinner i semifinalen mot Manchester United.

Veteranen Digeo Godin slo tilbake, på hodet, for Inter. Han ble med det den sjette spilleren som scorer i både Champions League- og Europa League-finalen. Steven Gerrard er et av navnene på den lista.

I avgjørelsen var selvsagt både Carlos og Lukaku involvert. Brasilianeren brassesparker ballen, via Lukaku, og i mål.

Tidligere Liverpool-spiller Suso fikk kysse pokalen mens Daniele Padelli og Victor Moses var på taperlaget Inter, som nå ikke har vunnet en pokal siden den italienske cupen i 2011. Det er klubbhistoriens lengste trofétørke.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]