Nye korona-regler:UEFA kan utestenge klubber fra Europa

UEFA vil ha myndighet til å diskvalifisere lag fra Europa League og Champions League, om myndighetene og koronaviruset skulle forhindre kamper fra å gjennomføres.

4. aug 2020 kl 19.21 Øystein Tronstad

Mens UEFA forbereder seg på å avslutte denne sesongen så skaper koronapandemien stor usikkerhet videre. I dag skriver Daily Mail om UEFAs nye regelendringer for å møte utfordringene når man skal i gang med kvalik til sine turneringer, og etter hvert ny sesong med europacupspill.

Avisen melder at om et land skulle innføre restriksjoner som gjør et oppgjør umulig, så vil laget tape kampen. 

Nylig så ble Spania et såkalt rødt land reisemessig for både nordmenn og briter. 

Videre så vil UEFA ha mulighet til å diskvalifisere lag fra sine konkurranser om myndighetene i et eller flere land skulle forby inn- og utreise.

Reglementet krever at hjemmelaget har ansvar for å finne en alternativ arena, for eksempel i et nøytralt land. Det er uavhengig av om det er hjemme- eller bortelagets myndigheter som har restriksjoner. Skulle klubben som står som hjemmelag ikke klare dette, så vil bortelaget tilkjennes seieren 3-0.

Alt i morgen skal fire returoppgjør i Europa League spilles og på fredag er det klart for de første Champions League-kampene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]