Har penger men vil avvente: Anerkjent journalist tror ikke at Liverpool vil gamble med sin modell

Koronasituasjonen sliter fortsatt på mange land og det påvirker naturlig nok fotballen og klubbens lommebok.

3. aug 2020 kl 19.39 Øystein Tronstad

Chris Bascombe, som følger Liverpool tett for The Telegraph, skriver i dag at det fort kan være at Liverpool ikke bruker en krone i sommer.

«Åpenbart så er det andre klubber som er klare til å gamble på store lønninger og lukrative kontrakter. Noen av dem har mye å ta igjen og er villige til å ta sjansen med å låne penger med fremtidige inntekter, eller har eiere som kan dra fordel av de mildere Financial Fair Play-reglene. Liverpool har gjort seg fortjent til å kunne vente, og må sørge for at ropene om den siste må ha-spilleren ikke ødelegger ti år med langtidsbygging», skriver han.

Sist sommer hentet Liverpool fire spillere, to av dem var målvakter som kom gratis, Sepp van den Berg, Harvey Elliott, Adrián og Andy Lonergan. I januar kom Takumi Minamino.

Bascombe oppsummerer forventingene til Liverpools overgangsmarked på denne måten:

«Ønsker Klopp å hente noen før sesongstart? Ja.

Utforsker han muligheter? Ja.

Ser han at troppen behøver med bredde med avgangene til Adam Lallana og Dejan Lovren, og muligens Xherdan Shaqiri? Ja.

Forstår han at det ikke finnes noen bedre tid å bygge på enn når man er i en sterk posisjon? Absolutt.

Vil Liverpool kjøpe noen? Langt fra garantert.»

STORE SIGNERINGER: Vi må tilbake til sommeren 2018 sist gang Liverpool brukte større pengesummer på spillere, den gang kom både Fabinho, Alisson, Shaqiri og Naby Keïta.

STORE SIGNERINGER: Vi må tilbake til sommeren 2018 sist gang Liverpool brukte større pengesummer på spillere, den gang kom både Fabinho, Alisson, Shaqiri og Naby Keïta.

Champions League trekkes frem som en av hovedårsakene.

Liverpool finansielle struktur, og overgangsmidler, har vært bygget på inntekter fra kampdag, Champions League og kommersielle partnere.

Årets Champions League er planlagt å avsluttes senere i august, men det er fortsatt usikkert om og når 2020/20201-utgaven vil kunne starte opp.

I tillegg så går de røde glipp av større summer med tomme tribunes, og den reduserte eksponeringen for sponsorene kan forsterke den trenden.

HÅPER PÅ TILSKUERE: Cupfinalen i Nord-Irland ble i helgen den første fotballkampen med tilskuere etter koronapausen, 500 heldige fikk slippe inn på stadion.

HÅPER PÅ TILSKUERE: Cupfinalen i Nord-Irland ble i helgen den første fotballkampen med tilskuere etter koronapausen, 500 heldige fikk slippe inn på stadion.

Til tross for få kjøp sist sommer så forsvant Daniel Sturridge, Alberto Moreno, Ádám Bogdán, Connor Randall, Rafael Camacho, Danny Ings, Simon Mignolet og Ryan Kent.

«Liverpools situasjon er dynamisk. De har midlene til å kjøpe spillere, men det er ikke poenget. De trygger seg så de vet at de kan møte sine finansielle behov i fremtiden også, i en verden uten tilskuere i seks, åtte eller 12 måneder til», skriver Bascombe og poengterer at både klubben og Klopp har vært ærlige om dette fra første start.

Bascome mener at det ikke hva Premier League, UEFA eller FIFA gjør som vil få Liverpool til å åpne lommeboka. Det er det kampen mot koronaviruset som vil.

«Det burde ikke være vanskelig å forstå selv om Fenway Sports Group har blitt bedt om å lete i lommene og finne midler for å signere Bayern Münchens Thiago Alcantara, eller å sørge for at Manchester United får konkurranse om Jadon Sancho. Men det vil underbygge den selvforsynte modellen som har fungert så godt for Liverpool».

Har du innspill til journalisten?
[email protected]