Endelig: Første britiske fotballkamp med tilskuere etter korona

Etter korona-pausen har samtlige matcher gått for tomme tribuner, men i går ble det endelig spilt tellende kamp med publikum igjen.

1. aug 2020 kl 11.24 Øystein Tronstad

Mandagens semifinaler ble spilt uten supportere på stadion, men i går kveld gikk cupfinalen i Nord-Irland av stabelen på Windsor Park.

500 heldige supportere, 250 fra hvert lag, fikk se Glentoran slå Ballymena United 2-1 etter ekstraomganger.

Toppscorer og tidligere Leeds-unggutt Robbie McDaid ble helt i den østlige delen av Belfast like før lagene gjorde seg klare for straffespark. 

Kampen fikk stor oppmerksomhet utenfor Belfast da det var den første offisielle kampen med tilskuere i Storbritannia siden koronaviruset stoppet all fotball.

Glentoran ga ut sine 250 plasser gratis med førsteprioritet til spillernes familier, frivillige, langvarige sesongskortholdere og livstidsmedlemskap.

Sosial distansering og ulike retningslinjer var gjeldende for arrangementet.

Glentoran var hele 31 poeng foran Ballymena i ligaen men det ble en tett kamp.

De øvrige målene ble scoret av Paul O’Neill og Cathair Friel.

Blant tilskuerne var tidligere Glentoran-spiller Bertie Wright, som er den eldste gjenlevende spilleren. Wright er 100 år og var i klubben på 1940-tallet. Den gang kunne ikke laget spille på sine vante hjemmebane fordi den hadde blitt bombet av tyskerne under Belfast Blitz.

HELDIG UTVALGT: En av de 250 Glentoran-supporterne får sjekket billetten sin på vei inn til cupfinalen.

HELDIG UTVALGT: En av de 250 Glentoran-supporterne får sjekket billetten sin på vei inn til cupfinalen.

Windsor Park i Belfast har plass til 18 000 tilskuere. Vanligvis brukes arenaen av Linfield FC og det nord-irske landslaget.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]