Smittetallene stopper publikumprosjekt

De økende smittetallene, særlig i Nord-England, har ført til restriksjoner som gjør at pilotprogrammet for tilskuere må stoppes.

31. jul 2020 kl 16.35 Øystein Tronstad

Boris Johnson tok i dag grep og en rekke tiltak og planer, flere som skulle ha startet i morgen, er nå utsatt. Det rammer alle idrettsarrangementer i England.

Cricket-fansen var først ut søndag 26. juli da inntil 1000 tilskuere fikk entre The Oval for å se Surrey møte Middlesex i en treningskamp. Tilskuerne hadde to seter mellom hver gruppe og en gruppe kunne ikke bestå av mer enn seks mennesker.

Kampen var den første av fire arrangement av sitt slag og en del av et pilotprosjekt hvor det skulle ses på mulighetene for å gjenåpne idrettsarrangementer for tilskuere igjen.

Interessen var stor og etter at de 1000 plassene ble kjent skal Surrey ha mottatt 10 000 telefoner bare i løpet av den første timen. 

Det var også planlagt to cricket-kamper til i prosjektet og disse skulle gå i London og Birmingham.

I morgen var det planen at 4000 tilskuere skulle samles for hesteløpet The Glorious Goodwood i Sør-England, men dette er nå avlyst og 15. august nevnes som første mulighet for å ha en mindre gruppe tilskuere tilbake på arrangementer.

I dagens utgave av The Times har Premier League-sjef Richard Masters skrevet et leserinnlegg om om hvordan ligaen kan få tilskuere tilbake på tribunene. En av mulighetene som trekkes frem er et app-basert system.

Myndighetene har også utsatt planene om å åpne casinoer, bowlinghaller og skateparker.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]