Premier League ser etter løsninger for å få supporterne tilbake på tribunen

Richard Masters har skrevet et leserinnlegg til The Times.

31. jul 2020 kl 12.47 Arild Skjæveland

Det har ikke vært supportere på engelske fotballstadioner siden fotballen startet opp igjen i juni. Det kommer det heller ikke til å være i England på en stund, men det jobbes med løsninger.

I dagens utgave av The Times har Premier League-sjef Richard Masters delt sine tanker om hvordan det kan gjøres.

«Fotball er ikke fotball uten supporterne. Premier League er ikke tilbake for fullt før vi har supportere som kan støtte lagene sine på stadion, og jeg vil forsikre alle om at vi gjør alt det vi kan for å finne en trygg løsning for det», skriver Masters.

«Pass» for å vise at en er frisk kan være en løsning

Premier League har utført over 22.000 tester av spillere og støtteapparat denne sommeren. Masters skriver at ligaen er klar for å hjelpe fotballen med å teste ut hva som er mulig, og investere i teknologi og løsninger for å redusere risikoen og få supporterne tilbake på stadion.

Det er satt ned en gruppe som jobber sammen med Sports Ground Safety Authority og eksperter, skriver Masters.

Ligaen vil også være positiv til en løsning med «pass», der det er et app-basert system som ser på symptomer og andre faktorer med Covid-19 - der en kan slippe inn dersom en er frisk og symptomfri.

«Det å få supportere tilbake på stadionene våre, på en ansvarlig måte, er en stor del av dette. Premier League er forpliktet til å få det til å skje, og jeg kan ikke vente til jeg kan sitte på en stadion og høre supporterne løfte spillerne sine og se hvilken påvirkning de har på lagene sine», skriver Masters videre.

Det har blitt snakket om at det kan være supportere tilbake på engelske stadioner i oktober måned, med begrensninger.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]