Jürgen Klopp om oppladningen til neste sesong:– Ingen kan dra på ferie og gjøre akkurat det samme som tidligere. Vi må være disiplinerte

Liverpools tyske trener forklarer hvordan Liverpool skal løse ferien og pre-season i den nåværende situasjonen.

25. jul 2020 kl 17.59 Jens Hapnes Rege

Liverpools spillere drar vanligvis på lengre reiser etter at sesongen avsluttes, og Jürgen Klopps mannskap må vanligvis tilbringe deler av pre-season i andre tidssoner for å spille lukrative treningskamper. 

Korona-viruset kommer til å endre planene både for ferier og pre-season. På fredagens pressekonferanse fikk de rødkleddes tyske trener spørsmål om problemstillingen.

Må ta ansvar

James Calder, som ga råd til Premier League og klubbene før oppstarten i juni, sier at spillere bør unngå land som USA og Brasil i ferien. Klopp understreker at Liverpools spillere vil ta ansvar i ferien.

– Vi har snakket om det. Det er en samtale uten en åpenbar løsning, for å være ærlig. Det er en åpen prosess, og vi må alle respektere det i øyeblikket.

– Guttene kan dra på ferie, og vi vet hvor alle skal dra - alt det er greit. Alle landene er greie å dra til, men situasjonen kan endre seg. Guttene får det ansvaret, de er alle voksne, og må sørge for at de vet når de må dra fra et land. 

– De må bare følge med på nyhetene og i avisene, slike ting, og så må man reagere. Vi kan ikke si hva guttene skal gjøre, guttene har ansvaret. Guttene får programmer å jobbe med, men de må være ansvarlige selv, og følge med på situasjonen. 

FERIE: Klopp pleier å nyte feriene utenlands.

FERIE: Klopp pleier å nyte feriene utenlands.

– Ingen kan dra på ferie og gjøre akkurat det samme som tidligere - vi må være disiplinerte, sa tyskeren om spillernes ferier. 

Fleksibilitet

– Vi måtte lære å bli fleksible i perioden som var, og det var vi. Når man ikke har en dato å jobbe mot er det vanskelig.

– Vi har bestemt datoen vi skal begynne treninger igjen. Vi må sannsynligvis spille Community Shield også. Vi må trene og spille kampene, og det blir det samme for alle lag - bortsett fra de som fortsatt er i Champions League og Europa League. 

– For dem er det veldig vanskelig - de som har hatt suksess i Europa i år. Det blir utrolig intenst for disse lagene, for oss er situasjonen grei, men for andre lag vil situasjonen være vanskelig. 

Hele pressekonferansen kan sees her

Har du innspill til journalisten?
[email protected]