Liverpool kan tjene gode penger på spillere som allerede har forlatt klubben

Har sikret seg mange videresalgsklausuler.

24. mar 2021 kl 21.18Jens Bessesen

Liverpools sportsdirektør Michael Edwards har fått rykte på seg for å være meget sterk rundt forhandlingsbordet. Det har vist seg i en rekke spillersalg, og det viser seg nå at klubben kan tjene langt mer enn bare overgangssummen på spillere som er solgt. 

Liverpool har nemlig sikret seg videresalgsklausuler på en rekke av spillerne som har forlatt klubben de siste årene.

Åtte spillere kan gi gode penger

Liverpool Echo har funnet fram hele åtte slike klausuler som kan sørge for at millioner av pund tikker inn på klubbkontoen.

Rhian Brewster ble solgt til Sheffield United i fjor høst for 23,5 millioner pund. I tillegg til å sikre seg en tilbakekjøpsklausul, får Liverpool 15 prosent av en eventuell neste overgangssum for unggutten som ikke har slått til i sin nye klubb.

En klausul som kan bli mer aktuell er Danny Ings, som blir linket til flere storklubber. Han ble solgt til Southampton for 20 millioner pund, og Liverpool får 20 prosent av neste overgangssum. Samme andel vil de også få for Ovie Ejaria (Reading), Danny Ward (Leicester), Rafa Camacho (Sporting) og Ryan Kent (Rangers). Også når det gjelder Luis Alberto, som storspiller for Lazio i Serie A, får Liverpool 20 prosent av neste overgangssum.

Den siste spilleren Liverpool fremdeles kan tjene penger på er Ki-Jana Hoever. Han dro til Wolverhampton for 13,5 millioner pund da Diogo Jota gikk motsatt vei i høst.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]