Dagen etter Fulham fikk scoring mot Tottenham annullert, har IFAB igjen endret handsregelen

Igjen endres handsregelen.

5. mar 2021 kl 19.13Arild Skjæveland

Fulham tok imot Tottenham på Craven Cottage torsdag kveld. Like etter at timen var spilt, så det ut til at Josh Maja hadde utlignet for Scott Parker sitt lag.

Scoringen ble sjekket av VAR, og deretter annullert fordi ballen hadde truffet armen på lagkamerat Mario Lemina i trekket før.

Fredag hadde IFAB (International Football Association Board) et møte. Det er IFAB som bestemmer fotballreglene. Der ble det bestemt at handsreglene igjen skal endres. Det skriver FIFA.com

Før 2019/20-sesongen det innført en regel om at samtlige mål som blir scoret etter at en spiller på angripende lag har vært borti ballen med armen må annulleres, uansett om det er med vilje eller et uhell, og det var akkurat det som skjedde for Fulham i går.

Nå fjernes denne regelen igjen, og det blir opp til dommeren å ta sin vurdering. Regelendringen skjer fra 1. juli, men Premier League kan velge å innføre det allerede nå, dersom de ønsker det.

Flere endringer

Det var ikke den eneste endringen på handsregelen.

IFAB gjorde det klart at det kun skal dømmes viljehands dersom armens posisjon ikke kommer som en konsekvens av kroppens bevegelse i situasjonen. Dersom en spiller har armen eller hånda i en unaturlig posisjon, setter spilleren seg i fare for å bli truffet av ballen, og da vil det være hands.

Den tidligere Premier League-dommeren David Elleray sitter i IFAB-styret, og forklarer hvorfor de endrer denne regelen.

– Hands vil alltid være et problem, siden det blir en subjektiv vurdering. Og dersom vi ikke vil ta det like langt som hockey sin bein-regel, der det dømmes hver gang ballen treffer en fot, som er det den eneste måten vi kan stoppe det som oppfattes som inkonsekvent, sier han ifølge ESPN

På IFAB-møtet skal også Arsene Wenger ha holdt en presentasjon der han kom med et alternativ til dagens offsideregel.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]