Dommere vil ha tilbake den gamle handsregelen

Rekordmange straffespark deles ut i Premier League. Nå støtter dommerne å gå tilbake til gamle regler.

10. nov 2020 kl 10.16 Jens Bessesen

Hvis trenden fortsetter, ligger det an til å bli dobbelt så mange straffespark i Premier League denne sesongen sammenliknet med den forrige. Mye av grunnen er at det gis rekordmange straffespark for hands. 

Ifølge The Times vil dommerne i Premier League nå støtte forslag om å gå tilbake til de gamle handsreglene, etter at også de har blitt forvirret av den nye tolkningen. 

Forslag legges fram

Det er IFAB som bestemmer reglene i fotballen. Det er ventet at de vil motta et forslag fra UEFA om å skrote den nye handstolkningen, som sier at man skal blåse straffe hvis ballen treffer en arm som gjør kroppen unaturlig større. 

Den engelske dommerforeningen skal ifølge The Times gjøre det helt klart at de vil ha den nye regelen bort, etter flere kontroversielle straffesparkavgjørelser denne sesongen.

Dommerne vil ta avgjørelser der de kan vise fotballforståelse i stedet for å være tvunget til å dele ut straffespark utelukkende basert på armens posisjon. 

Denne helgen var det to handsavgjørelser som ble diskutert i etterkant. Ifølge The Times ville Joe Gomez fått straffe mot seg uansett om de nye reglene ikke var der, men Wolverhamptons Max Kilman ble straffet av de nye reglene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]