Liverpool har kun gitt bort tre straffespark siden Alisson ble kjøpt. Kun ett har gått i mål

Liverpool gir veldig sjelden bort straffespark.

23. sep 2020 kl 10.20 Arild Skjæveland

Etter at Alisson Becker ble Liverpools målvakt sommeren 2018, har laget kun fått tre straffespark imot i Premier League. Til sammenligning har Leeds United allerede gitt bort tre straffespark i Premier League – og de har spilt i ligaen i 180 minutter.

I samme periode, fra starten av 2018/19-sesongen, har Leicester gitt bort 16 straffer. Arsenal 15, og Brighton 13.

Den første straffen imot kom mot Manchester City i 2018/19-sesongen, da Riyad Mahrez sendte ballen over mål og opp på Anfield Road End. Den andre var mot samme motstander etter restarten i sommer – og da scoret Kevin de Bruyne.

Den tredje kom på søndag, borte mot Chelsea. Da var Alisson nede og reddet mesterlig fra Jorginho.

Ifølge Transfermarkt var dette det 18. straffesparket mot Alisson i hans profesjonelle karriere. Kun 12 har gått i mål. Straffekonkurranser er da ikke tatt med i beregningen.

Irritert etter Community Shield

Alisson gjorde seg stor, klappet hardt med keeperhanskene flere ganger, og hadde gjort sin research før Jorginhos straffespark. Mange går tidlig når Chelsea-spilleren har sitt utradisjonelle tilløp, der han hopper før han vanligvis setter ballen i motsatt hjørne fra hvor keeper går.

Liverpools brasilianske målvakt hadde irritert seg over at at laget tapte på straffer i Community Shield tre uker tidligere.

– Jeg tror dette var den tredje straffen jeg hadde muligheten til å redde i Premier League. Jeg er veldig glad, for i Community Shield tapte vi på straffer. Når en målvakt ikke redder noen straffer, blir du litt nedfor, og tenker «jeg kunne gjort mer, og jeg kunne gjort det annerledes», sier Alisson til LFCTV

– Hemmeligheten er bare å fortsette, og vite at du går i riktig retning. Jobbe hardt, og vi gjorde dette sammen. Meg, John Achterberg, Jack Robinson og hele videoteamet som har hjulpet oss mye. Med returen gjorde også Millie og Virg det veldig bra, og viste at de hadde tro på at jeg kunne redde straffen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]