– Jeg har ingen tro på at han blir i Championship

Championship-ekspert og Blackburn-supporter har latt seg imponere av Harvey Elliott denne sesongen.

17 år gamle Harvey Elliott, som fyller 18 om en drøy uke, har virkelig tatt Championship med stor denne sesongen på utlån i Blackburn Rovers. Stortalentet har levert hele ti målgivende pasninger og fem scoringer for klubben som ligger midt på tabellen. Elliott har vært på banen i 33 ligakamper denne sesongen, og har vist at han er klar for seniorfotball. 

Det mener Eirik Aase, mannen bak bloggen Championship Norge. Han følger ligaen, og ikke minst favorittlaget Blackburn, tettere enn de fleste. Han har virkelig fått sett hva Elliott er god for denne sesongen.

– Ute på banen ser han mye eldre ut enn det han er. Han gjør så mye kloke valg med ballen og prøver å bli involvert hele tiden. Han har gode tekniske ferdigheter, er god til å holde på ballen og er sterk i duellene med de store spillerne, sier Aase til liverpool.no.

Passer til spillestilen

Spesielt har Elliott funnet tonen med Blackburns hurtige toppscorer, Adam Armstrong.

– Elliott trer gjennom Armstrong fra alle mulige posisjoner. Jeg har ikke tall på hvor mange store sjanser som er skapt på grunn av det, sier Aase.

– Er du overrasket over hvor godt han har levert?

– Det vil jeg ikke si. Jeg hadde sett og lest mye om han da han kom. Men jeg hadde kanskje ikke forventet at han skulle være så moden spillestilen. Han tok plassen sin med en gang han kom inn i laget, sier Aase.

Aase beskriver spillestilen til Blackburn som ganske lik som den Jürgen Klopp og Liverpool benytter, med høyt press og offensiv fotball. Blackburn har mye ball og liker å ha den i laget, samtidig som de satser på hurtig angrepsfotball. Spesielt i første halvdel av sesongen kom det til syne.

– Da var også Elliott på sitt beste. Blackburn scoret flest mål og skapte flest sjanser. Utover våren har det dabbet litt av. Det har vært mer fokus på å tette igjen bak, og senest har også Elliott falt ut av laget, sier Aase.

HARVEY ELLIOTT

  • Født: 4. april 2003
  • Kamper 20/21: 26 fra start, 7 som innbytter
  • Mål: 5
  • Målgivende: 10
  • Sjanser skapt: 25
  • Gule kort: 1

Kilde: Instat

Har blitt benket

En blanding av flere faktorer førte til at stjerneskuddet har vært nødt til å finne seg i en periode på benken til Blackburn. Ifølge Aase har det vært litt lenger mellom høydepunktene fra unggutten, og i tillegg var han skyld i baklengsmålet som førte til tap mot Reading i starten av mars.

– Han ble sikkert vraket som følge av det, og de som kom inn leverte varene. Men om jeg skulle satt opp det beste laget, hadde Elliott vært inne, sier han.

Manager Tony Mowbray forklarte benkingen med at Elliott trengte hvile.

TILLIT: Harvey Elliott har fått tillit hos manager Tony Mowbray.

TILLIT: Harvey Elliott har fått tillit hos manager Tony Mowbray.

– Jeg tok ham ut av laget fordi han har spilt mange kamper på rad. Du kan ikke forvente at en 17-åring kan holde det gående i hver kamp i 90 minutter. Han trenger hvile, sa Mowbray tidligere i mars.

Samtidig la han til at 17-åringen har gjort det usedvanlig godt.

– Du må sette i kontekst at han er 17 år gammel. Jeg vet at han kommer fra Liverpool, en av gigantene i europeisk fotball, men han har levert målgivende og scoret og vært veldig kreativ for laget vårt. En positiv innflytelse i fotballklubben vår, sier han.

– Blant de aller beste

Nylig ble Elliott plassert på 26. plass på Goals kåring av verdens største fotballtalenter, og mange forventer å se ham på et høyere nivå neste sesong. Eirik Aase har ingen tro på at Elliott blir å se i Blackburn også til høsten.

– Jeg har ingen tro på at han blir i Championship, i hvert fall ikke i Blackburn. Når han har vist at han er så god, får han nok prøve seg i Premier League. Om han ikke finner en klubb der kan nok Liverpool kreve en del penger for å låne ut til en Championship-klubb, og det pleier de ikke være villig til å gjøre i Blackburn, sier Aase.

Han mener Elliott har vist at han virkelig tar nivået i Championship.

– Han er oppe der blant de aller beste spillerne i ligaen, sier han.