– Jøss, er det så mange!?

Jürgen Klopp visste ikke hvor mange hjemmekamper Liverpool hadde tapt på rad.

10. apr 2021 kl 13.08Einar Kvande

Liverpool har tapt så mange hjemmekamper på rad at Jürgen Klopp har kommet ut av tellingen. De røde har ikke vunnet en hjemmekamp siden de slo Tottenham den 16. desember. Liverpool-manageren var likevel i godt humør da han svarte på spørsmål fra pressen i går.

– Nå har vi tapt flere hjemmekamper på rad, fire tror jeg, sa Klopp med et smil.

Da han ble fortalt at det faktisk er er seks hjemmetap på rad ble han overrasket.

– Seks kamper på rad? Jøss. Jøss! Okay. Det var mange. Vi må forandre på det. Vi må få hodet på rett plass igjen.

Aldri før i Anfield-klubbens 128 år lange historie har Liverpool tapt så mange hjemmekamper på rad.

Klopp innrømmer at det hadde hjulpet på humøret med to strake seiere på hjemmebane mot Aston Villa og Real Madrid nå.

– Ja, og så en seier borte mot Leeds også, som er neste kamp etter det, sa han til pressen i går.

– En av hovedgrunnene til at det er blitt slik er at vi ikke har publikum på tribunene, det er det ingen tvil om. Mange lag har problemer med det. Bortsett fra det er grunnen til at vi ikke har vunnet hjemmekamper at vi ikke har spilt bra nok. Det gjelder ikke alle kampene. Noen hjemmekamper har vi tapt selv om jeg har ment at vi burde ha vunnet kampen selv uten publikum på tribunene. Men vi gjorde ikke det, det er sannheten. 

Skal jage alt i Premier League

– Før tapet i Madrid vant vi tre kamper på rad. Vi har bestemt oss for å jage alt i Premier League. Det spiller ingen rolle om vi møter lag foran oss eller bak oss på tabellen. Vi ønsker å skvise maksimalt ut av denne sesongen, og ta det vi kan få.

– Kampen i Madrid var ikke bra, men den ble slik. Nå har vi en sjanse til å gjøre det bedre, og det er eksakt hva vi skal forsøke. 

– Lenge slet folk med å forklare hvorfor vi var så gode på hjemmebane, i alle fall resultatmessig. Nå er det  ikke enkelt å forklare seks tap på rad. Men hovedgrunnen til at vi ikke fremstår som det samme laget er at vi savner våre supportere. Det er slik det er. Men vi har spilt veldig gode kamper uten supportere på hjemmebane også, og det må vi forsøke å gjøre igjen.

– Nå skal det ikke spilles landskamper igjen før i sommer, så vi må bare gi alt vi har. Selvsagt ønsker vi å komme så høyt som mulig på Premier League-tabellen, selv om vi ikke har alt i egne hender lenger. 

– Vi må bare fokusere på oss selv og hvordan vi spiller, og sørge for å gi alt fra nå av og ut sesongen. Vi har et tøft program foran oss, men vi forstår at den eneste måten vi kan nå våre mål på er ved å vinne fotballkamper. Det er hva vi sikter mot.

– Vi har hatt to svært forskjellige resultater etter landskampene. Først en veldig god seier over Arsenal forrige helg, i en kamp hvor vi var solide defensivt, noe som ga oss en god plattform for å spille vårt eget spill. Jeg tror den kampen viste alle at vi skal kjempe til siste kamp. Det var en viktig kamp, for det hjelper ikke å bare snakke om det, vi må gå ut på banen og vise at vi mener det.

– Dessverre gikk det ikke like bra i midtuken, da vi tapte borte mot Real Madrid i den første kvartfinalen i Champions League. Selvsagt var vi skuffet etterpå, og vi vet vi må spille langt bedre i returkampen kommende onsdag. Men nå fokuserer vi kun på Aston Villa. Alle kamper i Premier League er krevende, det er det ingen tvil om. Vi må spille opp mot vårt beste i ettermiddag om vi skal få det resultatet vi ønsker oss.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]