Spillerbørs mot Real MadridBra prestasjoner uten nok effektivitet


Liverpools mannskap var langt bedre enn i Madrid, men det var ikke nok til avansement på Anfield.

14. apr 2021 kl 23.17Torbjørn Flatintflatin

Alisson Becker 7

Hadde ikke all verden å gjøre på en kveld hvor Real fokuserte på det defensive. Våken de gangene han måtte agere i eller utenfor feltet, og gjorde en strålende redning da Vinicius kom igjennom midtveis i 2. omgang.

Trent Alexander-Arnold 8

Aktiv offensivt og med langt færre problemer defensivt enn i Madrid. Mange gode pasninger og innlegg, ikke minst var han angrepslinken de siste 45 minuttene. Alt i alt en god kamp, og Liverpool beste etter vår mening.

Nathaniel Phillips 7

Har en feil i 1.omgang som gir en sjanse til Real. De hvitkledde prøvde å få ham litt ut på Liverpools høyreside, men store Nat tråkket stort sett riktig. Hadde noen bra fremspill, blandet med å vinne det som kom i lufta foran egen keeper.

Ozan Kabak 7

Ozan har spilt seg opp med en liverbird på brystet og virker stadig mer sikker med ballen i beina. Er ikke lynhurtig med leste de fleste forsøkene til Real. Bra kamp igjen og byttet etter en time var taktisk.

Andy Robertson 7

Mer aktiv enn hva vi kan huske i flere av de siste kampene, spesielt før pause, og offensive backer var et tydelig våpen Klopp ønsket å bruke igjen. Dannet en energisk venstreside sammen med kompis Milner og Mané.

Georginio Wijnaldum 6

Er til seig til tider selv om han også blandet det med bl.a. en herlig vending og fremspill før pause, hvor han også burde ha gjort mer ut av sin store sjanse.

Fabinho 7

Står støtt og vinner de viktige duellene. Mistet ballen et par ganger da han ble treg i forsøk på avdriblinger, men er et viktig skjold i en kamp hvor Liverpool er nødt til å ta noen sjanser.

James Milner 7

En susende «takling» i leggen på Benzema satte noe av tonen og dagens kaptein var klar for denne kampen. Herlig innsats som bidro til å gi godt trykk på venstresiden, og krydret det også med en og annen god pasning og et susende skudd. En herlig involvering ved å bryte foran Benzema ved egen 5-meter illustrerte tenningsnivået perfekt.

Mohamed Salah 7

Burde ha scoret etter to minutter. Gir hele tiden inntrykk av å være den største trusselen, men Real greide å stenge kontringsmuligheter og bakrom på en slik måte at toppscoreren aldri fikk uttelling.

Roberto Firmino 6

Blir som vanlig svett på ryggen, men virker nølende og uten selvtillit før pause. Spolerte muligheten til at Liverpool kom helt fri på høyresiden mot slutten av 1. omgang med en alt for puslete pasning. Spilte seg opp i 2. omgang og hadde da flere forsøk på avslutninger.

Sadio Mané 7

Sadio har vært helt ute av form i det siste, men startet på fremfoten her. Aktiv og sjanseskapende spesielt tidlig i kampen, med fart og oppfinnsomhet. Alt i alt hans beste kamp på ganske så lenge. Dog uten helt å lykkes og ble mer og mer borte utover i 2. omgang.

Thiago Alcântara 7

Fungerer bra som den mest defensive av to som «sitter» sentralt på midtbanen, men når han kom framover var dette en blikkboks det var vanskelig å få hull på.

Diogo Jota 6

Fikk en vanskelig oppgave som venstrekant i en halvtime hvor et rutinerte kunne ligge dypt. Hadde et par bra avslutningsforsøk, men kom aldri virkelig inn i kampen.

Alex Oxlade-Chamberlain

Fikk drøyt ti minutter, sikkert med håp om at Ox kunne få inn litt mer skuddstyrke. Kom aldri helt til.

Xherdan Shaqiri

Shaq kom heller ikke til med skuddfoten i de minuttene han fikk som innbytter mot slutten.