– Vi må spille en perfekt kamp, men det måtte vi også ha gjort dersom resultatet var annerledes

Jürgen Klopp deler sine tanker i kampprogrammet.

13. apr 2021 kl 13.47Arild Skjæveland

Onsdag kveld er det klart for den hittil største kampen denne sesongen, når Real Madrid gjester Anfield for returoppgjøret i kvartfinalen av Champions League.

De røde har et veldig dårlig utgangspunkt, etter 3-1-tapet i Madrid for en uke siden, men er det én ting denne klubben er kjent for, så er det evnen til å komme tilbake når det ser mørkt ut.

– Jeg sa det eter helgen, da jeg snakket med media. Vi må spille perfekt dersom vi ønsker å gå videre. Det stemmer. For å være ærlig, så ville det også vært slikt dersom utgangspunktet var at det var uavgjort eller at vi hadde en fordel. Så når det kommer til det, så er ikke resultatet en så stor faktor for oss, skriver Klopp ifølge Liverpoolfc.com.

– Real Madrid-laget har noen av de mest talentfulle spillerne i verden i dag. Det er ikke en overraskelse, det er det Real Madrid gjør. Så for å slå et slikt lag må du alltid prøve å få den perfekte prestasjonen. Vi har ikke glemt hvor gode vi er, og talentet vi selv har. Magien i garderoben vår, og karakteren for å få spesielle ting til å skje. Vi har hele pakken i Liverpool, skriver han videre.

Vamos!

Det virker som Klopp ser positivt på oppgaven.

– For meg handler det om to giganter, på den største scenen, som har en mulighet til å konkurrere. Hvor kult er det? La oss omfavne det, og angripe det. «Vamos», som noen av spillerne liker å rope før avspark.

– Jeg forsto etter spørsmålene jeg fikk etter første oppgjøret, at «Anfield-faktoren» er noe det blir skrevet om inn mot denne kampen. Fokuset på Anfields kraft, og om det fortsatt kan fungere når tribunene er tomme.

– Det er sant at et fullt stadion denne kvelden ville ha vært viktig for oss. Når jeg tenker tilbake på de mange spesielle kveldene vi har hatt her, pleier jeg å beskrive dem med ordet «samhold». Det er fordi disse kveldene har handlet om den kollektive kraften til klubben. Supportere og spillere som kommer sammen og produserer minner som vil vare livet ut.

Liverpool - Real Madrid spilles onsdag kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport 1, Sumo og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]