Utrolige Salah-tall viser at egypteren er mer enn en toppscorer for Liverpool

Mohamed Salah er stort sett alltid tilgjengelig - og han pleier stort sett å levere.

12. apr 2021 kl 22.33Jens Bessesen

Chris Bascombe i The Telegraph skriver i en kommentar om argumentene Mohamed Salah kan bruke når han snart skal i kontraktsforhandlinger med Liverpool. I likhet med en rekke andre stjerner har egypteren en kontrakt som utløper om drøye to år. 

Bascombe trekker først og fremst fram det ferskeste eksempelet på at Salah er en viktig mann for Liverpool. Han startet snuoperasjonen mot Aston Villa ved å være på rett sted til rett tid, og det var bare noen dager etter han scoret det viktige bortemålet i kvartfinalen i Champions League.

Spiller nesten alltid

Mens Sadio Mané og Roberto Firmino har skutt med løskrutt hele sesongen, har Salah imponert. 28-åringen står nå med 28 mål denne sesongen i alle turneringer, og han er delt toppscorer i Premier League. 

Men det er ikke bare scoringene som imponerer. Bascombe har funnet fram tall som viser hvor tilgjengelig Salah er når Liverpool trenger han. 

«Siden han kom til Liverpool i 2017, har egypteren kun uteblitt fra kamptroppen i Premier League fire ganger, og én gang i Champions League. Ett av tilfellene var grunnet hjernerystelse, mens et annet var på grunn av Covid-19. Liverpool har spilt 190 kamper til sammen i de to turneringene i den tiden», skriver han. 

På under fire sesonger har Salah spilt 195 kamper for Liverpool. Bascombe sammenlikner med forgjengerne Daniel Sturridge og Fernando Torres for å vise til hvor sterke de tallene er. Sturridge spilte 160 kamper fordelt på seks og en halv sesong, mens Torres i sine tre første sesonger gikk glipp av hele 35 ligakamper.

Må gjøre vurdering

Bascombe mener dette er faktorer som viser at Liverpool er helt avhengig av sin toppscorer, og at det kun er alderen som taler imot Salah når det skal forhandles om kontrakt. Egypteren fyller 29 år i sommer, og dette blir trolig karrierens siste store kontrakt. 

«Det er utallige eksempler på spillere i slutten av 20-årene som får lukrative kontrakter akkurat når de er på vei ned, noe som er økonomisk selvdestruksjon. Liverpool gjorde ofte før Fenway Sports Group tok over. Nå ser Arsenal ut til å være mestere på det», skriver han. 

«Liverpool kan regne med at Salah vil være like effektiv neste sesong og i 2022/23, noe som er grunnen til at dagens kontrakt strekker seg så lenge. Å garantere at han fremdeles vil ha samme fart og kapasitet til å score like mange mål i 2024 krever mer fornemmelse», skriver han. 

I tillegg til Salah har spillere som Fabinho, Virgil van Dijk, Jordan Henderson, Sadio Mané og Roberto Firmino kontrakter som utløper sommeren 2023. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]