Voldsom økning i Liverpools verdi - klatrer på topplisten

Liverpool FCs verdi har økt med 88 prosent på under to år.

12. apr 2021 kl 20.38Jens Bessesen

Forbes har mandag kommet med listen over verdens mest verdifulle fotballklubber. Det er første gang siden 2019 at tidsskriftet kommer med oversikten. Den viser at Liverpool stadig klatrer på listen, og at det de siste to årene har vært en enorm økning i verdien på fotballklubben. 

På under to år har klubbens antatte verdi økt med hele 88 prosent. 

Spanske giganter på topp

Liverpool FC har nå en antatt verdi på svimlende 2,98 milliarder pund. Dermed klatrer klubben forbi blant andre Manchester City. LFC er nå hakk i hæl på Manchester United, som er verdsatt til 3,06 milliarder pund og dermed faller bak Bayern München på listen.

Til tross for Liverpools enorme verdiøkning er det fremdeles et stykke opp til de to mest verdifulle klubbene i verden. Barcelona og Real Madrid er begge verdsatt til 3,46 milliarder pund. Det er Barcelona som nå troner helt øverst på listen selv om klubben sliter med økonomien. 

Liverpool FC er nå ifølge Forbes verdens 12. mest verdifulle idrettsklubb. Ifølge Forbes hadde klubben i fjor en omsetning på 450 millioner pund. Barcelona og Real Madrid omsatte på sin side begge for 576 millioner pund.

Nylig ble det kjent at RedBird Capital har kjøpt seg inn i Fenway Sports Group, som eier Liverpool FC. Gerry Cardinales selskap eier nå 10 prosent av FSG. Selskapet til John W. Henry verdsettes nå til 5,32 milliarder pund. Du kan lese mer om hva den avtalen vil bety for Liverpool i denne saken

Har du innspill til journalisten?
[email protected]