– Det er ingen sjanse for at dette vil påvirke oss negativt i kampen om topp fire

Liverpool må nå konsentrere seg om Premier League.

15. apr 2021 kl 09.08Arild Skjæveland

De røde ga det et godt forsøk, og spilte en god kamp mot Real Madrid onsdag kveld. Dessverre fikk en aldri den første scoringen som ville satt Zinedine Zidanes lag skikkelig under press.

Allerede i åpningsminuttene fikk Mohamed Salah en gigantisk sjanse som Thibaut Courtois reddet med beina.

– Vi startet kampen ekstremt bra, og kunne så klart ha scoret tidlig, men gjorde det ikke. Vi var gode i kampen, og spilte mye bedre, sa Jürgen Klopp på sin pressekonferanse sent i går kveld ifølge Liverpoolfc.com.

– Vi tapte ikke oppgjøret her, men vi tapte det i Madrid, det er klart. I dag spilte vi bra nok til å ta ledelsen, og da ville det blitt en annerledes kamp. Med rutinen til Real Madrid og situasjonen der du må jage en kamp, så må du score, og da blir det så klart tøffere og tøffere. Fra et punkt klarte de å kontrollere kampen, og skapte sjanser på kontringer selv.

– Det vi viste i kveld var at vi med to gode prestasjoner ville hatt en bedre sjanse til å gå videre. Én god prestasjon uten å score var uansett ikke nok, sier han.

Nå handler det om Premier League

De røde har nå sju kamper igjen av sesongen, og alt vil nå handle om å klare en topp fire-plassering de siste fem ukene av sesongene. Klopp mener spillet laget hans viste mot Real Madrid er noe de vil ta med seg videre inn mot sesonginnspurten – heller enn at det skuffelsen over å ryke noe som kan påvirke dem negativt.

– Det vil ikke skje at dette påvirker oss negativt. Vi er ikke dumme. Vi ønsker å få det vi fortjener. Dersom vi ikke fortjener det 100 prosent, respekterer vi det. Som jeg sa, dersom vi hadde scoret et tidlig mål ville denne kampen vært annerledes. Jeg tror alle vet det, men det er hypotetisk, og vi gjorde det ikke.

– Det vil ikke ha noen påvirkning på Premier League, utenom at vi ikke spiller i midtukene mer. I alle fall ikke internasjonalt. Så nå kan vi konsentrere oss og fokusere på Premier League. Det er det vi vil og må gjøre, sier han.

– Vi møter Leeds på mandag, og det blir tøft. Hva kan jeg si? De topper alle de fysiske statistikkene for Premier League, så du bør løpe mye selv. Vi har noen dager på oss før det, så vi må sørge for at vi er klare for det.

Klopp mener at laget hans nå er i god form.

– Vi spilte bra selv om det ble et sent vinnermål mot Aston Villa. Vi spilte en god kamp mot dem, vi spilte en veldig god kamp mot Arsenal, og så en ikke så god mot Real Madrid i den første kampen, men de andre var ikke så verst. I kveld spilte vi en god kamp, så vi må bare fortsette å kjempe. Vi ønsker å være i Champions League neste år, men for øyeblikket må vi ta flere poeng enn mange andre lag, sier han.

Bryr seg ikke om hvem som vinner

Årets Champions League-vinner vil være Manchester City, Paris Saint-Germain, Chelsea eller Real Madrid. Hvem det blir når de røde er ute, synes ikke Klopp er noe interessant.

– Hvem som vinner Champions League kunne jeg helt ærlig ikke brydd meg mindre om. De som vil vinne finalen vil fortjene det synes jeg. Det er fire utrolig sterke lag med, så jeg kan allerede gratulere til de som klarer det, sier han.

Han ble også spurt om Real Madrids midtbaneduo Toni Kroos og Luka Modric. Førstnevnte var veldig avgjørende i oppgjøret med sin prestasjon i forrige uke.

– Jeg synes vi kontrollerte deres tre midtbanespillere mye bedre enn i den første kampen. Det betyr at dersom du lar de spille, er de bortimot ustoppelige, men forsvarer du deg bra, slik vi gjorde nå, vil de også ha problemer siden de er menneskelige. Vi lærte mye fra den første kampen, om hvordan vi skulle gjøre det annerledes. Vi brukte det i kveld. Det kunne vært nok, men siden vi ikke scoret så var det ikke det, avslutter manageren.

Liverpools neste kamp er mandag kl. 21.00. Da er Leeds United motstander på Elland Road.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]