Liverpool FC bekrefter deltakelse i «The Super League»

Over midnatt kom bekreftelsen mange hadde fryktet. Liverpool er en av klubbene som skal være med i «The Super League».

19. apr 2021 kl 00.40Arild Skjæveland

På det som så ut til å være en helt vanlig og rolig søndag med oppbygging til mandagens kamp mot Leeds United og fornyet håp om topp fire – tok ting en helt ny vending.

Kanskje er ikke topp fire og Champions League-plasser så viktig lenger. I alle fall ikke fra og med 2022/23-sesongen. Liverpool har takket ja til å være en av 12 klubber som starter sin egen superliga, uten UEFA med på laget.

UEFA skal etter planen presentere sine planer om Champions League fra 2024/25-sesongen på mandag. Det som kommer der, er ikke storklubbene fornøyd med. Verken når det gjelder økonomi eller størrelsen på kampene.

Det er interessant at de skriver det skal starte opp så snart det er praktisk mulig. Tidligere har 2022/23-sesongen blitt nevnt som en mulig oppstartsdato.

Pressemeldingen

Dette var pressemeldingen som kom over midnatt natt til mandag:

«Tolv av Europas ledende fotballklubber har i dag kommet sammen for å offentliggøre at de har blitt enig om å starte en ny midtuketurnering, the Super League, som skal styres av de stiftende klubbene».

«AC Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea FC, FC Barcelona, FC Internazional Milano, Liverpool FC, Manchester United, Real Madrid CF og Tottenham Hotspur har alle blitt med som stiftende klubber. Det er ventet at ytterligere tre klubber vil være med før den første sesongen, som etter planen skal starte så snart det er praktisk mulig».

«Fremover vil de stiftende klubbene se frem til å diskutere med UEFA og FIFA, og jobbe sammen for å levere det beste utfallet for den nye ligaen og for fotballen som helhet.»

«Opprettelsen av The Super League kommer i en tid der det er en global pandemi, som har gjort at ustabiliteten i modellen til den eksisterende europeiske fotballen har akselerert. I flere år har de stiftende klubbene hatt mål om å forbedre kvaliteten og intensiteten i de europeiske turneringene for hver sesong, og skape et format for toppklubber og spillere til å konkurrere regelmessig»

«Pandemien har vist at et strategisk syn og en bærekraftig kommersiell tilnærming trengs for å øke verdien, og støtten for hele den europeiske fotballpyramiden. De siste månedene har det vært omfattende dialog med de involverte i fotballen om fremtidig format for europeiske turneringer. De stiftende klubbene mener at forslaget etter disse samtalene ikke løser de viktigste problemene, inkludert behovet for å gi kamper av høyere kvalitet, i tillegg til økonomiske ressurser for hele fotballpyramiden»

Trues med utkastelse

UEFA er naturlig nok rasende, og det er også de andre foreningene og forbundene. Det har blitt varselet at de involverte klubbene kan bli kastet ut av europacupene – men også nasjonale ligaer.

Planen for The Super League er at det skal erstatte Champions League, ikke Premier League, og at det skal spilles i midtukene. 

Om de går videre med disse planene spørs det om de får en anledning til akkurat det. Protestene har allerede vært voldsomme.

Siste ord er ikke sagt i denne saken.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]