Supportergruppe fjerner flagg fra The Kop

Fjerner flagg og bannere i protest mot klubben.

19. apr 2021 kl 13.34Jens Bessesen

Spion Kop 1906, som står for organisering av flagg og bannere på The Kop, melder at de nå vil ta ned sine flagg fra stadion etter nyhetene om Liverpool FCs deltakelse i The Super League. Andre grupperinger gjør det samme. Dermed vil The Kop være naken når Newcastle kommer på besøk på lørdag.

«Vi føler at vi ikke lenger kan gi vår støtte til en klubb som setter økonomisk grådighet fremfor spillets integritet», skriver de på Twitter.

– Motbydelig

Overfor The Athletic utdyper de hvorfor de velger å gjøre dette.

– Vi har vært i kontakt med klubben i dag og gjort det klart at alle flagg og bannere skal tas ned så fort som mulig. De har ikke lenger vår støtte, sier en talsperson for Spion Kop 1906.

– Det eierne har gjort er skandaløst og motbydelig. Vi vet ikke hvordan det har gått så langt uten at supporterne har blitt involvert. De har solgt sjelen sin, sier talspersonen. 

De håper nå spillerne og manageren kommer ut og viser sin motstand mot The Super League. 

«Eiere, klubber, managere, bryr dere dere virkelig om klubbens beste, eller bare bankkontoen? Vi vet nok allerede svaret, men tiden er nå inne for å tenke på langvarige tradisjoner og gjøre det rette», skriver supportergruppen i en uttalelse.