UEFA varsler strenge sanksjoner– Jeg visste ikke at vi hadde slanger blant oss

UEFA-president Aleksander Ceferin går knallhardt ut mot de 12 klubbene som oppretter «The Super League».

19. apr 2021 kl 15.38Arild Skjæveland

Over midnatt natt til mandag kom offentliggjøringen om etableringen av en ny europeisk superliga, som skal erstatte Champions League. 12 av verdens største og mektigste klubber har gått sammen, og er grunnleggere med fast plass i turneringen.

Det skjedde dagen før UEFA skulle vedta sine endringer for Champions League fra og med 2024/25-sesongen, der de samme 12 mektige klubbene har hatt en tung innflytelse på hvordan modellen blir. Det blir blant annet innført fire ekstra plasser i turneringen, der to av dem går til klubber som ikke har kvalifisert seg gjennom prestasjoner, men hvordan de har gjort det i turneringen historisk.

UEFA-presidenten er som store deler av fotball-Europa rasende over planene. Han mener at UEFA er ført bak lyset, og trekker spesielt frem Ed Woodward i Manchester United og Andrea Agnelli i Juventus.

– Om jeg skal starte med Ed Woodward, så ringte han meg på torsdag kveld, og sa at han var veldig fornøyd og ga reformen full støtte. Det eneste han ønsket å snakke om var Financial Fair Play. Da hadde han åpenbart allerede hadde signert for noe annet, sier Ceferin ifølge The Times.

Andrea Agnelli hadde rolle som sjef for ECA som representerte 246 europeiske klubber, og satt også i styrerolle i UEFA. UEFA-presidenten er fadder for Agnellis datter.

– Andrea Agnelli er den største skuffelsen av alt. Jeg har aldri sett en person som kan lyve så mange ganger, og så vedvarende som det han har gjort. Det er helt utrolig.

– Vi visste ikke at vi hadde slanger så nærme oss, men nå vet vi det.

Varsler strenge sanksjoner

Natten har på ingen måte gjort at UEFA har endret syn på «The Super League». De vil fortsatt gjøre alt det de kan for å få det stoppet, og utbryterne skal straffes hardt.

– Jeg har sett mange ting her i livet. Jeg jobbet som advokat i straffesaker. Jeg har aldri sett mennesker som dette, sier han.

UEFA kommer til å arrangere sine europacuper akkurat som tidligere planlagt.

– Vi kommer til å gjøre det med eller uten dem, sier han.

Han bekreftet også at spillere som deltar i utbryterligaen kommer til å utestenges fra landslagsfotball.

– Spillere som spiller i the Super League vil utestenges fra spill i VM og EM. De vil ikke få spille for landslagene sine, sa han, og la til at det kunne skje allerede fra sommerens EM.

UEFA vil kaste de involverte klubbene ut av europacupene.

– Etter min mening bør klubbene så snart som mulig bli utestengt fra alle våre turneringer, og det samme med spillerne, sa han ifølge AP.

Liverpool FC møter Leeds i kveld, og kan klatre til fjerdeplass med seier. Dersom de røde og de 11 andre involverte klubbene kastes ut av europacupene, er den kampen plutselig betydningsløs. 

SLAKTES: Juventus-sjef Andrea Agnelli er den UEFA-presidenten er mest skuffet over. Her med Cristiano Ronaldo.

SLAKTES: Juventus-sjef Andrea Agnelli er den UEFA-presidenten er mest skuffet over. Her med Cristiano Ronaldo.