Nå er Liverpool plutselig med i kampen om tredjeplassen

West Ham slo Leicester, og dermed er det plutselig seks klubber som kjemper om to Champions Leauge-plasser.

11. apr 2021 kl 17.11Einar Kvande

Leicester stilte kraftig svekket til kampen mot West Ham i London i dag, etter at tre Leicester-spillere hadde blitt vraket fra troppen på grunn av brudd på koronareglene.

Hamza Choudhury, James Maddison og Ayoze Perez var ikke å finne i troppen til kampen i London. En rasende Brendan Rodgers hadde utelatt dem fra troppen, etter at han oppdaget at de deltok på en fest etter Premier League-kampen mot Manchester City forrige helg, ifølge The Telegraph.

Festen skal ha blitt arrangert av spissen Perez.

Revene måtte også klare seg uten fra før COVID-smittede Caglar Soyuncu, og med et sterkt svekket lag var blåtrøyene ingen match for West Ham de første 70 minuttene i London, selv om det ble spenning på overtid.

Jesse Lingard sendte West Ham i føringen 2-0 til pause, og kampen virket avgjort da Jarrod Bowen økte til 3-0 tidlig i annen omgang. Ikke lenge etter fikk The Hammers et mål korrekt annullert for offside.

Spennende mot slutten

Da Kelechi Iheanacho reduserte til 3-1 tjue minutter før slutt så det ikke ut til å bli noe annet enn et trøstemål, men så dukket samme mann opp og reduserte på nytt på overtid, og dermed ble det stor spenning de resternede overtidsminuttene.

The Hammers holdt imidlertid stand, og vant kampen 3-2. Dermed overtok David Moyes sitt mannskap den viktige fjerdeplassen i Premier League når sju ligarunder gjenstår. West Ham har 55 poeng, og er dermed bare ett poeng bak Leicester på tredjeplass. Chelsea følger poenget bak The Hammers, med Liverpool på sjetteplass to poeng bak der igjen.

Liverpool har med andre ord nå bare fire poeng opp til Leicester på tredjeplass, og har bare to mål dårligere målforskjell enn revene.

West Ham fikk forøvrig sin solide forsvarsspiller Aaron Cresswell skadet etter 52 minutter, og han ble byttet ut til fordel for Fabian Balbuena.