– Jeg vil ikke studere ligatabellen nå

James Milner vil ikke at noe skal ta fokus bort fra de kommende kampene.

11. apr 2021 kl 11.22Einar Kvande

Liverpool var oppe på fjerdeplass på tabellen en stakket stund etter at de slo Aston Villa 2-1 lørdag ettermiddag, men ble passert av Chelsea igjen da blåtrøyene feide over Crystal Palace på Selhurst Park senere på kvelden. De røde er dermed to poeng bak de blå når det gjenstår sju kamper å spille.

– Seieren over Villa satte oss i en god posisjon, men jeg vil ikke studere ligatabellen nå. Det er viktigere for oss å konsentrere oss om oss selv, og få oss selv tilbake på det høye nivået vi har vært på. Vi må få stabiliteten tilbake, slår Liverpools visekaptein fast til klubbens offisielle nettside.

– Dersom vi konsentrerer oss om det, fokuserer på oss selv og tar en kamp om gangen, vil resten ordne seg av seg selv. Da klarer vi forhåpentligvis å legge litt press på de andre lagene, fortsetter Milner.

– Dersom vi bekymrer oss om oss selv, får tilbake stabiliteten vi hadde før, og fortsetter å vinne jevne kamper som mot Villa, kan vi forhåpentligvis oppnå det som er mulig for oss i sesongavslutningen.

Hyller de uerfarne stopperne

Milner konstaterer at seieren over Villa var svært viktig med tanke på mulighetene for Champions League-spill neste sesong.

– Det var en viktig seier, men måten vi vant på var også viktig. Vi har ikke spilt opp mot vårt beste denne sesongen, det er vi klar over. Men vi har spilt opp mot vårt beste i enkeltkamper den siste måneden, eller de siste seks ukene, men stabiliteten har ikke vært der. Vi har ikke spilt bra i hver eneste kamp. Slik er fotballen. Det er ikke noe enkelt spill.

– Det er lett å bli opphengt i hvor gode vi har vært de siste årene. Vi har fått det til å se lett ut. Det er det ikke. Så snart du er inne i en vinnerrekke er det enkelt, men når ting ikke går din vei og du får avgjørelser mot deg, og du får skader, da må du bare holde ut.

– Noen av spillerne som har kommet inn, som de to midtstopperne, det er ikke enkelt for dem å gå fra å ikke spille i det hele tatt til å spille hvert minutt i hver kamp. Ansvaret hviler tungt på skuldrene deres. De har levert noen fantastiske prestasjoner.

Klopp traff med byttene

Diogo Jota gjorde to mål etter at han kom inn fra innbytterbenken mot Arsenal forrige helg, og også mot Villa var innbytterne med på å vinne kampen. Thiago Alcantara og Xherdan Shaqiri kombinerte fint i forkant av vinnermålet.

– Det er hva vi trenger. Det er grunnen til at du trenger en god tropp. Du trenger en tropp som pusher hverandre om en plass på laget. Det gjør at folk spiller bra, for de vet at de er ute av laget om de ikke gjør det.

– Får du vite på trening dagen før kampen at du er ute av laget, må du likevel være med å forberede de som skal spille og ha riktig innstilling. Det er viktig å oppmuntre guttene fra sidelinjen når du ikke spiller selv, for vi savner fansen, og må skape stemningen selv. Så alle spiller en viktig rolle nå. 

– Det er viktig at innbytterne kommer inn og påvirker kamputfallet, noe guttene gjorde i denne kampen. Det er så viktig. Vi har sagt det mange ganger at du ikke kan oppnå noe uten å ha en god tropp som holder sammen. Dette året er det viktigere enn noen gang, med alle skadene vi har hatt og alle spillerne vi har savnet. 

– Det var litt av en avslutning

Liverpools nummer 7 var også mektig imponert over avslutningen til matchvinner Trent Alexander-Arnold.

– Det var litt av en avslutning. Jeg er glad på hans vegne, selvsagt. Han var skuffet som ble vraket fra landslaget, men han har vist at han kan slå tilbake. Dette var en slik kamp der vi bare måtte finne en måte å vinne på. Han kunne fort ha holdt seg ute på kanten, og ikke involvert seg. Han fant litt rom, ballen kom til ham og det var litt av en avslutning. Han viste sine kvaliteter igjen, og har alltid en god innstilling.

– Det har alle spillerne. Vi trenge en reaksjon i andre omgang. Det var ikke den beste kampen Liverpool har spilt på Anfield, men det var en viktig prestasjon. Jeg tror faktisk dette vil vise seg å være bedre for oss enn om vi hadde storspilt. Vi måtte kjempe, være målbevisste, og finne en måte å vinne på. Vi kjempet for hverandre. Jeg er henrykt over måten vi vant på.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]