Ingen har scoret flere vinnermål på overtid i Premier League-historien

Liverpool er i en klasse for seg når det gjelder sene scoringer.

Da Trent Alexander-Arnold scoret Liverpools vinnermål mot Aston Villa på overtid, var det 37. gang i Premier Leagueh-historien at de røde avgjorde kampen i det 90. minutt eller senere. Det er minst tolv vinnermål mer på overtid enn noen andre Premier League-lag, opplyser Opta.

Jürgen Klopp fikk da også spørsmål om disse sene scoringene under pressekonferansen etter at Villa hadde blitt slått.

– Det ligger ingen hemmelighet bak dette. Det har vært en ujevn sesong for oss, hvor mye har skjedd, og vi har måttet kjempe oss gjennom den. Dersom vi klarer å kvalifisere oss til Champions League til slutt, vil det være flott, men det blir veldig vanskelig. Vi har en hard jobb foran oss, svarte Liverpool-manageren.

– Jeg blir ikke lenger overrasket over at det skjer ting slik som i første omgang, men jeg er interessert i reaksjonen til mine spillerne. Og jeg likte reaksjonen i denne kampen. Det er en stund siden vi klarte å snu en kamp på Anfield på denne måten, og det er grunnen til at vi hadde tapt seks hjemmekamper på rad før denne. Det skulle ikke ha skjedd, men det skjedde. Forhåpentligvis har vi snudd dette nå, la Klopp til.

Har ikke skjedd siden oktober

Faktum er at dette var første gang at Liverpool klarte å snu en kamp til seier etter å ha blitt ligende under siden  de møtte West Ham i oktober. Før kampen mot Villa hadde de røde spilt åtte hjemmekamper på rad i ligaen uten å vinne. Bare en gang tidligere i historien har Liverpool spilt flere hjemmekamper på rad uten å vinne, nemlig da de røde gikk 10 hjemmekamper på rad uten seier fra oktober 1951 til mars 1952.

Da Mohamed Salah gjorde Liverpools første mål mot Aston Villa fikk Klopps mannskap også slutt på en måltørke på Anfield i Premier League som hadde vart i 12 timer og 44 minutter.

Ser vi bort fra straffespark hadde ikke Liverpool scoret på noen av sine siste 127 avslutninger i hjemmekamper i Premier League før denne kampen, og de hadde tolv avslutninger til mot Villa før ballen satt i nota.

Ollie Watkins ble forøvrig den første spilleren til å score så mange som fire Premier League-mål mot Liverpool i en sesong siden Andrey Arshavin gjorde det for Arsenal i 2008/09-sesongen.