Milner vil ikke høre snakk om å legge opp

James Milner har fylt 35 år, men føler seg like sprek som alltid.

31. mar 2021 kl 13.45Jens Bessesen

– Nå blir alderen brakt opp i hvert intervju. Men jeg føler meg fremdeles bra, så hvorfor ikke gi alt så lenge du kan? Det blir jo veldig mye tid etter karrieren, så jeg vil bare holde det gående så lenge jeg kan, sier James Milner til liverpoolfc.com

Liverpools veteran og visekaptein er en av de mest meritterte spillerne i Premier League-historien, og leverer fremdeles på et imponerende nivå selv om han i januar fylte 35 år. På spørsmål om hva som holder ham gående, er svaret enkelt.

– Det er bare lysten på å vinne, og jakten på å gjøre sitt beste hver dag. Når du mister det må du legge opp ganske raskt, sier han.

– Det å motbevise folk har alltid vært en stor motivasjon for meg, sier Milner.

Blant de største gjennom tidene

Milner er bevisst på at det ikke skal mye til for at karrieren må slutte tidligere enn ønsket når man når en viss alder. En alvorlig skade kan føre til at det sier stopp, spesielt for de eldste spillerne. 

– Men så langt føler jeg meg bra, og ikke noe annerledes enn jeg gjorde for fem-ti år siden når det gjelder å stå distansen i kamper og sånne ting. Så det er bare å kjøre på, sier mannen som står med 26 mål på 243 kamper for Liverpool.

På listen over Premier League-spillerne med flest kamper er Milner nummer fem med 558. Han har fortsatt et stykke opp til sin gode venn Gareth Barry, som står med 653. I tillegg kan han klatre på listen over de med flest målgivende pasninger. Med 85 er Milner nummer åtte, like bak spillere som Steven Gerrard og David Silva. 

– Sånne ting er ikke noe man sikter seg inn på i starten av karrieren, men det er jo noe å være stolt av når man en dag skal gi seg, sier Milner.

Spesielt de mange assistene er han stolt av, og kanskje har ikke Milner fått anerkjennelsen han fortjener for sine kreative evner.

– Det viktigste er at lagkameratene og manageren ser hva man bidrar med til laget, sier han.

Vil rette opp inntrykket

2021 har ikke vært året for Liverpool så langt. I ligaen har den dystre resultatrekken ført til at det nå blir en beinhard kamp om å komme seg inn blant de fire beste. Milner er klar på at spillerne er minst like skuffet som supporterne.

– Fansen har vært her lenge før spillerne, og de kommer til å være her lenge etter vi har dratt. De er så viktige, den viktigste delen av en fotballklubb. Vi er desperate etter å gjøre det bra for dem, sier Milner.

– Hver gang du går av banen og ikke har fått et resultat er det skuffende. Du føler du har sviktet folket. Men vi jobber like hardt som alltid, sier han.

35-åringen har spilt lenge nok til at han vet at man fort kan få slike perioder med dårlige resultater. Han mener det Liverpool har vist av resultater de siste årene er latterlig bra, og at det kanskje var naturlig med en liten dupp.

– Det handler om hvordan du takler det, og vi må sørge for å komme sterkt tilbake så fort som mulig. Det kommer utvilsomt til å skje. Viljen er fortsatt der, og talentet er det. Det må bare klaffe samtidig som vi får litt flyt igjen, sier han.

Les hele intervjuet på liverpoolfc.com.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]