Denne mannen kan være grunnen til at en rekke skader tar lenger tid enn først antatt

Liverpools skadeprognoser har vært for optimistiske en rekke ganger denne sesongen. Det nyeste medlemmet av støtteapparatet kan være grunnen.

Liverpools skadeproblemer denne sesongen trenger vi ingen påminnelse på, men en gjenganger når det gjelder skadene har vært at prognosene har slått feil.

I en rekke tilfeller har Jürgen Klopp signalisert at det dreier seg om mindre skader, men så har det gått lang tid før vi har sett spillerne tilbake på banen. 

Flere liknende tilfeller

Thiago Alcantara ble skadet i Merseyside-derbyet 17. oktober, og det var lenge et håp om at han skulle være raskt tilbake på banen. Men av grunner som ikke ble kjent før ut i desember, viste det seg at skaden var verre enn antatt. Han spilte ikke igjen før 30. desember.

Naby Keita var ikke med i troppen mot West Bromwich 27. desember på grunn av en hamstringskade, og han var ikke i en kamptropp før 20. februar til tross for at det var optimistiske signaler underveis i skadeppholdet.

Diogo Jota ble skadet mot Midtjylland 9. desember, og det gikk to og en halv måned før han var tilbake i full trening, og enda lenger før han var tilbake i kamp.

Fabinho fikk en mindre muskelskade 7. februar, men var ikke tilbake fra start før Chelsea-kampen 4. mars.

Nylig kom også nyheten om at Jordan Hendersons skade er verre enn først antatt. 20. februar måtte han ut av Merseyside-derbyet, og seks dager senere ble han operert. Det ble i utgangspunktet meldt om 6-8 uker med rehabilitering, men nå kan sommerens EM stå i fare. 

Hva er grunnen?

Liverpools nyeste ansettelse i støtteapparatet er Dr. Andreas Schlumberger, som har tittelen «head of recovery and performance». Mye kan tyde på at han kan være noe av grunnen til at skadene tar lenger tid enn først antatt. 

– På den ene siden jobber jeg med å gjøre rehabiliteringen så bra som mulig, og jeg jobber sammen med det medisinske apparatet. På den andre siden handler «recovery and performance» om å støtte sportsvitenskap-avdelingen og de fysiske trenerne, og å se på spillere som kommer tilbake fra skade. Hvordan opptreningen går og om de er klare til å trene med laget igjen, og så videre, sier Schlumberger til liverpoolfc.com.

NYTT TILSKUDD: Andreas Schlumberger er det nyeste tilskuddet i teamet til Jürgen Klopp.

NYTT TILSKUDD: Andreas Schlumberger er det nyeste tilskuddet i teamet til Jürgen Klopp.

Mannen som tidligere har jobbet i de største klubbene i Tyskland har altså fått ansvaret for å sørge for at spillerne skal være helt klare når de begynner å trene igjen etter skadeopphold.

Store utfordringer

Han jobber sammen med alle skadde spillere, og sier det ikke er noen særlig forskjell om det er snakk om små eller store skader. 

– Men med korttidsskader er det stor risiko for å undervurdere ting, så det er viktig å snakke og diskutere hvilken avgjørelse man tar. Én dag for tidlig eller for sent gjør en stor forskjell for laget og risikoen for en ny skade, sier han.

Derfor går mye av jobben til Schlumberger, som har kjent Jürgen Klopp i lang tid og tidligere studert og jobbet sammen med manageren, ut på å finne ut når spillerne kan komme tilbake i trening. 

– Først og fremst må jeg si at klubben fra før var på et veldig høyt nivå når det gjelder dette. Men utfordringene er så store at å ha noen som meg i teamet er et forsøk på å forbedre ting, og for å få inn noen med et nytt perspektiv, sier han. 

Han sier det er mange vurderinger som spiller inn før en avgjørelse tas om hvorvidt en spiller er klar til dyst igjen. 

– I tillegg er det min jobb å utvikle en følelse når det gjelder spillerne. Hva som er best for hver enkelt. Så det er en lang prosess, som bunner ut i de dagene der du må ta den siste avgjørelsen, sier han. 

– Vi dobbeltsjekker alltid alt for å forsikre om at vi har tatt rett avgjørelse, sier han.

Klopp fornøyd

Denne sesongen har virkelig Schlumberger og hans team fått kjørt seg med alle skadeproblemene i laget, og tyskeren kaller det for en ekstremt utfordrende tid - den mest utfordrende i så langt i karrieren. 

Jürgen Klopp var meget fornøyd med å få Schlumberger på plass i desember, og uttalte følgende:

– Det har ikke noe med meg personlig å gjøre. Ja, vi kjenner hverandre, men det har ikke noe med det å gjøre. For meg var det en mulighet for at klubben kunne få inn en fantastisk person med utrolig viktig kunnskap om viktige ting innen fotball. Og det er derfor han er her, sa Klopp.

Schlumbergers inntreden har kanskje ført til at de skadde spillerne har mistet flere kamper enn først tiltenkt, men Klopp vil nok håpe det vil gi gevinst på sikt hvis det fører til at skadene ikke slås opp igjen.