– Super League-kontrakten er bindende. Ingen kan dra

Styreleder for «The Super League» forklarer hvorfor de tolv klubbene har valgt å bryte ut av Champions League.

20. apr 2021 kl 08.51Jens Bessesen

Real Madrid-president Florentino Perez er den første fra «The Super League» som snakker offentlig om planene som har blitt kjent de to siste dagene. Perez er styreleder for den nye turneringen.

I et intervju med det spanske tv-programmet El Chiringuito de Jugones var Perez ivrig i sitt forsvar av den utskjelte superligaen. Real Madrid er sammen med byrival Atletico og erkerival Barcelona de spanske representantene blant de tolv klubbene som har etablert turneringen. De ni andre kommer fra England og Italia. 

Bryr seg ikke om UEFA-trusler

Perez sier først og fremst i intervjuet at kontrakten klubbene har signert er bindende. 

– Kontrakten i «The Super League» er bindende. Ingen kan dra. Alle klubbene jobber sammen, og alle signerte kontrakten sist lørdag. Det er ingen problem, sier han ifølge The Telegraph

Han tar dessuten lett på truslene fra UEFA om at superligaspillere skal utestenges fra landslagsfotball og at klubbene skal kastes ut av de europeiske turneringene. 

– Ikke vær bekymret, dette kommer ikke til å skje. De blir ikke utestengt. Real Madrid, Manchester City og Chelsea, og de andre klubbene i «The Super League» blir ikke utestengt fra Champions League eller nasjonale ligaer. Jeg er sikker. Umulig, sier han. 

For å redde fotballen

Presidenten hevder blant annet superligaen blir etablert for å redde fotballen, blant annet fordi man sliter med å komme gjennom til den unge målgruppen. 

– Hver gang det skjer endringer, vil folk gjøre motstand. Men vi gjør dette for å redde fotball i et kritisk øyeblikk, sier han. 

– Det blir færre som ser på og noe må gjøres. Alle er ruinert, og det må endringer til, sier Perez som hinter til pandemien der klubbene har tapt enorme summer det siste året.

Attraktive kamper

Han mener den eneste måten å få de unge til å se på er å sørge for flere storkamper.

– De er ikke lenger interessert i fotball. Hvorfor? Fordi det er mange kamper av lav kvalitet. De er ikke interessert, og de har andre plattformer de kan følge, sier han.  

Det er tydelig at styrelederen spesielt er opptatt av dette med flere storkamper. I superligaen, som skal bestå av 20 lag hver sesong, skal man deles inn i to grupper med ti lag der alle møter alle i løpet av høstsesongen. Kampene skal etter planen spilles i midtukene, mens lagene har planer om å stille i sine hjemlige ligaer i helgene. 15 av lagene, de som skal stå som grunnleggere, får friplass i turneringen hvert år. De fem andre lagene kan kvalifisere seg, og Perez mener dette gjør at man ikke kan snakke om en lukket liga.

– Hva er så attraktivt? At det er de store lagene som møtes, konkurransedyktigheten, og at vi skaper mer verdier, sier Perez, som også la vekt på at det skal dryppe penger fra superligaen ned på resten av fotballpyramiden.