Pressekonferanse:Phillips fremdeles ute

Vi fulgte pressekonferansen.

23. apr 2021 kl 14.11Jens Bessesen

Klokken 14.30 er det duket for pressekonferanse fra AXA Training Centre i Kirkby. Liverpool-manager Jürgen Klopp kommer med siste nytt før lørdagens viktige kamp mot Newcastle på Anfield. 

Det har vært en svært turbulent uke for Liverpool, med voldsom oppmerksomhet rundt «The Super League», som klubben trakk seg ut av etter kort tid. 

Midt i kaoset klarte Liverpool kun uavgjort borte mot Leeds, men Chelsea klarte ikke utnytte Liverpools poengtap da de spilte 0-0 mot Brighton dagen etter. Dermed kan Liverpool klatre opp på en midlertidig fjerdeplass med seier i lørdagens tidligkamp.

Denne saken oppdateres med alt som blir sagt på pressekonferansen. Du kan også se den på Youtube.

Klopp er på plass

Første spørsmål handler om Super League og om Klopp og spillerne har fått unnskyldning fra styret og om han har en melding fra styret.

– Jeg har ikke fått en personlig unnskyldning, men det er ikke nødvendig fordi jeg ble nevnt i den offentlige unnskyldningen. Det var nok for meg. Vi har ikke snakket siden det. 

Meldingen til fansen. 

– Det er vanskelig å svare på. Jeg kan ikke si til millioner av folk hvordan de skal takle situasjonen. Jeg prøver å fokusere på det jeg skal gjøre, og det er å forberede laget på Newcastle-kampen. Jeg kjenner eierne, jeg har kjent dem i seks år. Jeg vet det har vært ganger de ikke har gjort rett valg, men det endrer ikke mye for meg. Men jeg vil takle problemene med folk jeg kjenner, i stedet for å endre folk. Dette trenger lenger tid til å leges. Vi som lag må være konsentrert på tingene vi er her for - spille fotball. 

Hvordan har spillerstallen taklet situasjonen?

– Veldig bra, og det er ikke overraskende. De sa hva de mente. Det er ikke første eller siste gang de gjør det.

Viktig kamp

– Vi har seks viktige kamper, det er enorme kamper. Newcastle kjemper for å bli i ligaen, med tre poeng i morgen er de nesten sikre. Vi har våre egne mål, og må kjempe, spille fotball, score mål og forsvare oss i 95 minutter i morgen.

Curtis Jones og Nat Phillips tilbake? Hva med Henderson?

– Curtis er tilbake, Nat er ikke tilbake. Jeg vet ikke når Jordan er tilbake. Ikke de neste ukene.

Hvordan velger du fronttrioen? Er det aktuelt å velge alle fire?

– Det har ikke vært mulig å starte med alle så ofte. Det er en intens sesong. Hvis vi kan rotere, hjelper det mye. Hvilken formasjon som er den som passer best til motstanderen, og hvordan vi kan forsvare oss. 

Newcastle, hvilken styrke har de? De har funnet formen.

– De var gode i starten, så slet de med skader og Covid. Nå har de en fast lagoppstilling selv om de mangler viktige spillere. De har fem i forsvar, og Steve Bruce liker å holde på strukturen. Shelvey, Longstaff og Almiron på midtbanen. Saint-Maximin er farlig, Joelinton har spilt bra. Wilson er ikke engang på banen, men det er ikke akkurat noe tap om han spiller. Vi må gjøre jobben.

Hvilke positive sider kan tas med fra Superligaen?

– Det mest positive er at det ikke skjedde. Jeg er ikke involvert, jeg fokuserte på å forberede laget. Det er ikke over. Superligaen kan ikke skje, men nå snakkes det om mye annet. Det kunne vi gjort. Alle vet hva jeg synes om at det skal spilles flere kamper. Du kan ikke bringe inn nye turneringer. Superligaen er ute, men nye Champions League har jeg blitt vist. Jeg liker den ikke. Det er ti kamper i stedet for seks. Jeg aner ikke hvor vi skal få plass til den. Kanskje UEFA ber om at cupturneringer i England avbrytes eller at Premier League skal reduseres til 18 lag. Trenerne, spillere og supportere blir aldri spurt. Vi er helt på grensen. Alle trenerne er enige. UEFA spurte ikke oss. Folkene bak superligaen spurte ikke oss. Det er ikke mulig å spille flere kamper. Vi blir ikke spurt, vi må bare levere. 

Kan ta fjerdeplassen. West Ham møter Chelsea. Hvor viktig er denne helgen?

– Jeg liker ikke situasjonen. Vi er bak noen lag. De må tape poeng et sted. Vi skal ikke spille mer mot lagene rundt oss, ikke Leicester, Chelsea, West Ham. Så de må tape poeng. Men vi må sørge for at vi får våre egne poeng. Det er det viktigste. Vi må vente på det andre. 

– Det var tøft mot Leeds. Vi ble kastet inn i det. Vi visste ikke hvordan folk reagerte. Men det var ikke derfor vi spilte uavgjort. Vi prøver å konsentrere oss om fotball. Vi ser at det fremdeles snakkes mye. Jeg håper virkelig at båndet mellom oss og supporterne kan bli sterkere. Eierne er ikke perfekte, men de er ikke dårlige folk. De gjorde en dårlig avgjørelse. Jeg prøver alltid å gå videre når man ikke kan endre noe. Du kan være så klar som mulig. Alle har lært sin lekse, så de prøver ikke dette igjen. Vi må ikke ta mer skade av dette. Hvis det skader forholdet mellom supportere og laget, er det ille. Jeg er ikke naiv. Jeg vet at ting blir diskutert. Alle ville bli kvitt superligaen, men samtidig ble det ny Champions League. Hvem sier at det ikke handler om penger? 

En forklaring fra eierne

– Jeg skal nok ha tid til å snakke med dem. Hvis de hadde spurt meg på forhånd, hadde jeg sagt det var en dårlig ide. Det ville kanskje ikke endret noe. Men det er forskjellige nivåer i en klubb. Det handler ikke om at jeg skal få en forklaring. Jeg er glad for at det ikke skjedde. Jeg har mye å snakke med dem om. Men vi må snakke om fremtiden, ikke det som skjedde forrige uke. Det er flott at det ikke skjedde, men nå har jeg en jobb å gjøre. Jeg kan ikke gjøre forskjellige jobber. Men vi ser at det ikke vil skje igjen. Noe liknende vil ikke skje på lenge. Men andre ting skjer, men ingen lytter til spillere og managere. Og så snakkes det om at vi tjener godt og må rotere stallen. Fotballen er ikke klar for flere kamper. Jeg vet ikke hvordan man skal takle det. Vi må sørge for at kvaliteten på fotballen blir høyere. Men vi mister treningstid. Nå klarte vi å stanse dette, men andre ting skjer fremdeles. Da vi snakket om fem innbyttere, var det ingen som lyttet. Mine bekymringene er det som skjer, ikke det som ikke skjedde. 

Jota ikke på trening i går

– Diogo er ok.

Snakket du med spillerne før de kollektivt gikk ut? Er du irritert over at forholdet med fansen ble satt på prøve?

– Selvfølgelig snakket jeg med spillerne. Det var kampdag. Vi hadde et møte, så snakket vi om det. Jeg sa at jeg ikke håper forholdet ble skadet. Det kan jeg ikke se. Jeg vet ikke hva som skjer i morgen, om det blir protester. Jeg ser ikke grunnen til at forholdet mellom oss og supporterne skal være skadet, men hva vet jeg.

Det var alt fra den åpne delen av pressekonferansen.