John W. Henry sier unnskyld

John W. Henry sier unnskyld til Liverpools supportere for at klubben var involvert i «The Super League».

21. apr 2021 kl 09.05Jens Bessesen

En mann mange har ventet på å høre fra de siste dagene er Liverpool-eier John W. Henry. Fra Liverpool FC var det lenge bare Jürgen Klopp og James Milner som uttalte seg offentlig om «The Super League», og det var tydelig at det sportslige apparatet ikke hadde noe med den nye turneringen å gjøre. 

Etter at selv klubbens egne spillere protesterte mot superligaen, valgte Liverpool FC sent tirsdag kveld å trekke seg fra «The Super League». Det samme gjorde de fem andre engelske lagene som var klare for turneringen. 

Liverpools eier John W. Henry fra Fenway Sports Group har nå kommet med en unnskyldning rettet spesielt mot supporterne, men også mot Jürgen Klopp og spillerne og daglig leder Billy Hogan. 

Du kan se Henrys unnskyldning i Twitter-vinduet under, eller lese hele unnskyldningen ord for ord nederst i saken.

Her er hele meldingen til Henry: 

– Jeg vil si unnskyld til alle supportere av Liverpool Football Club for forstyrrelsen jeg har forårsaket de siste 48 timene, sier Henry.

– Det sier seg selv at prosjektet som ble lagt frem aldri ville klare seg uten støtte fra fansen. Ingen tenkte annerledes i England. De siste 48 timene var dere veldig klare på at dette ikke skulle skje. Vi hørte dere. Jeg hørte dere. 

– Jeg vil si unnskyld til Jürgen, til Billy, til spillerne og til alle som jobber så hardt i LFC for å gjøre fansen stolte. De har absolutt ingen ansvar for denne forstyrrelsen. Det var de som ble mest forstyrret, og det var urettferdig. Det er dette som gjør mest vondt. De elsker klubben deres og jobber hardt for å gjøre dere stolte hver eneste dag.

– Jeg vet at hele LFC-teamet har ekspertise, ledelse og lidenskapen som trengs for å gjenvinne tilliten og hjelpe oss fremover. For mer enn et tiår siden, da vi gikk med på utfordringene knyttet til fotball, drømte vi om det dere drømte om. Og vi har jobbet hardt for å forbedre klubben. Vår jobb er ikke gjort. Og jeg håper dere forstår at selv når vi gjør feil, prøver vi å jobbe for klubbens beste interesser. I denne saken har jeg sviktet dere. 

– Igjen, jeg beklager, og jeg alene er ansvarlig for den unødvendige negativiteten de siste dagene har brakt frem. Det er noe jeg ikke vil glemme. Og det viser makten supporterne har i dag, og som de med rette vil fortsette å ha.

– Hvis det er en ting denne fryktelige pandemien har vist oss, er det hvor viktig fans er til vår idrett og alle andre idretter. Det har vist seg på hver tomme stadion. Det har vært et utrolig tøft år for oss alle; så godt som ingen er upåvirket. Det er viktig at Liverpools fotballfamilie holder seg samlet og forpliktet til det vi har sett fra dere globalt, og lokalt med deres vennskap og støtte. Jeg kan love dere at jeg vil gjøre alt jeg kan for å fremme det.

– Takk for at dere lyttet.