«The Super League» gir ikke opp

Kun tre av tolv lag er igjen i «The Super League» onsdag morgen.

21. apr 2021 kl 08.47Jens Bessesen

Tirsdag kveld skjedde det som mange så på som uunngåelig. En rekke lag trakk seg fra den mye omtalte superligaen som bestod av tolv utbryterklubber fra tre land. 

Men etter to døgn med enorme protester fra en hel fotballverden, fant de engelske klubbene ut at det var på tide å trekke seg. I tur og orden kunngjorde alle de seks engelske klubbene, inkludert Liverpool, at deres tid i «The Super League» var forbi. 

Har kommet med uttalelse

Ifølge The Telegraph er det nå kun tre klubber som ikke har varslet at de vil forlate ligaen. En rekke medier skriver at AC Milan, Atletico Madrid, Barcelona og Inter er de neste klubbene som vil dra. I så fall vil kun Juventus og Real Madrid stå igjen.

«The Super League» har raknet, men de gir likevel ikke opp. I en uttalelse sent tirsdag kveld skriver de følgende.

«Til tross for avgangen til de engelske klubbene, noe de ble tvunget til som følge av press, er vi overbevist om at vårt forslag er helt i tråd med europeiske lover og retningslinjer», skriver de.

«Gitt de rådende omstendigheter skal vi på ny vurdere hva som er riktige steg for å omforme prosjektet, og vi skal alltid tenke på å gi supporterne de beste mulige opplevelser samtidig som vi øker bidrag av solidaritetsmidler for hele fotballfellesskapet», skriver «The Super League».

De er overbevist om at en endring må skje i europeisk fotball.