Agentene frykter konsekvensene

Tror at spillerne som var negative til superligaen vil få dårligere betingelser når de skal signere nye kontrakter.

22. apr 2021 kl 22.15Einar Kvande

Fotballagenter frykter at spillere som har vært negative til superligaen har bidratt med ris til egen bak. De tror nå at spillerne i Manchester United, Liverpool, Chelsea, Manchester City, Tottenham og Arsenal vil bli tilbudt dårligere kontrakter enn om disse klubbene hadde blitt en del av en europeisk superliga, melder Mike McGrath i Telegraph.

En rekke spillere i disse klubbene har kontrakter som går ut innen kort tid, og agentene til disse spillerne vil be om lønnspålegg for sine klienter selv om spillerne var mot at klubbene deres skulle slutte seg til den lukrative superligaen.

Mange som skal forhandle i Liverpool

Liverpool har den klubben som har flest spillere som skal ut i kontraktsforhandlinger innen kort tid. Ingen av klubbens spillere har signert nye kontrakter etter at de røde ble ligamestere forrige sesong. 

James Milner, som var blant de første som uttalte seg negativt om superligaen, har bare ett år igjen av sin nåværende kontrakt. Nøkkelspillere som Jordan Henderson, Virgil van Dijk, Fabinho, Mohamed Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino nærmer seg bare to år igjen av sine avtaler.

I Manchester City skal Raheem Sterling og Phil Foden snart ut i kontraktsforhandlinger, mens Paul Pogba snart bare har ett år igjen i Manchester United. Der i gården er Eric Bailly i kontraktsforhandlinger nå, ifølge McGrath.

Bruno Fernandes var den første spilleren fra utbryterklubbene som uttalte seg negativt om superligaen, mens lagkamerat Luke Shaw fulgte hakk i hæl.