Milliardbøter virker som tomme trusler

Klubbene som har trukket seg fra superligaen trenger neppe frykte økonomiske sanksjoner fra de gjenværende klubbene.

22. apr 2021 kl 20.01Einar Kvande

– Kontrakten i «The Super League» er bindende. Ingen kan dra. Alle klubbene jobber sammen, og alle signerte kontrakten sist lørdag. Det er ingen problem, sa Florentino Perez for to dager siden.

The Telegraph meldte samme dag at de tolv klubbene som har signert «The Super League»-avtalen kan bli saksøkt for milliarder av pund om de velger å bryte ut av ligaen. 

Men nå som majoriteten av klubbene har valgt å trekke seg fra den nye ligaen mener Independent at det er usannsynlig at de vil bli saksøkt.

De opprinnelie superliga-kontraktene skulle gjøre det umulig å trekke seg etter at avtalen var undertegnet, men etter at planene kollapset virker det ikke lenger som noen av de gjenværende klubbene i The Super League har appetitt for et oppgjør i rettssalene.

Avhengige av et godt samarbeidsklima

Independent melder at de gjenværende klubbene i superligaen i teorien kan saksøke klubbene som har trukket seg, men det virker som det var en uskreven avtale om at dette først gjaldt fra tredje eller fjerde år av prosjektet.

Ni av klubbene er nå ute av ligaen, men de er fortsatt alle aksjeeiere i The Super League, og dermed ønsker ingen en intern krig mellom de tolv klubbene. 

Juventus, Barcelona og Real Madrid er klubbene som fortsatt holder fast på ideen om en superliga, og disse tre klubbene er villige til å ta opp igjen hansken på et senere tidspunkt. Skal de gjøre det, er de avhengige av et godt samarbeidsklima med de andre klubbene. 

Derfor antas det at den økonomiske kostnaden ved å forlate superligaen nå blir relativt liten. Klubbene har ikke til hensikt å skvise livet ut av hverandre etter en tøff uke.