Råder fansen til å tilgi Henry og FSG

Mens mange vil kaste det amerikanske eierskapet ut av Liverpool FC, tar Jamie Redknapp en annen tone.

22. apr 2021 kl 15.44Øystein Tronstad

– De (FSG) gjorde en stor feil, alle gjør feil i livet. Alt du kan gjøre er å be om unnskyldning og gå videre, sier ekspert og tidligere Liverpool-profil Jamie Redknapp til Sky Sports.

Dette har vært en tøff uke for Fenway Sports Group sitt styre av Liverpool FC. Paul Joyce i The Times gikk så langt som å si at John W. Henry kan «aldri sette sine bein inne på Anfield igjen». Henrys unnskyldning har langt fra stilnet kritikken.

– De (fansen) fikk det de ville. Det er svært viktig. Selvsagt kommer det til å være sinne mot eierne og John W. Henry, jeg kan forstå det, sier Redknapp som maner til en mer forsonende og dempet tone.

Hva er alternativet?

Den tidligere midtbanespilleren mener supporterne må vurdere hva som egentlig er alternativet til FSG, og hvor Liverpool var under de forrige eierne Tom Hicks og George Gillette.

– La oss si at de vil selge klubben. Det nye eierskapet vil være i den samme posisjonen. De vil ikke være Liverpool-fans fra første dag. Det er et makt- og pengespill. La oss være forsiktige med hva vi ønsker oss, sier Redknapp.

På motsatt side har hans tidligere lagkamerat Jamie Carragher reist stemmen.

Da Super League ble kjent skrev han i The Telegraph

«Fansen vil ikke tolerere en plan som setter hele prinsippet ved vårt klubbsystem i fare».

«Jeg blir dårlig av at min klubbs rykte blir skadet av arrogansen til en eiergruppe som ønsker å fjerne slike ting, og en kultur der vi ikke lenger trenger å kjempe for å fortjene suksess. Det er stikk i strid med alt jeg mener fotball står for, spesielt i min by».