UEFA vil straffe Super League-klubbene

UEFAs Aleksander Ceferin har døra åpen, men sier at det må være konsekvenser.

22. apr 2021 kl 14.03Øystein Tronstad

– Enhver klubb som vil spille i vår konkurranse må kontakte oss, også må vi håndtere det som har hendt nå. Jeg vil ikke gå inn på detaljer siden vi fortsatt forhandler med våre jurister, men jeg vil si at det er en veldig god avgjørelse av de engelske klubbene, sier UEFAs leder Aleksander Ceferin.

53-åringen har vært på TV i sitt hjemland Slovenia, og uttalt seg om Super Leagues nederlag.

– Vi vil ta med i betraktningen at de har innrømmet sine feil. De forstår at de gjorde en tabbe. Vi alle gjør feil, sier Ceferin som holder en åpen dør i den ene hånden, og avstraffelsen i den andre.

– UEFAs dører er åpne. Samtidig må alle ta konsekvensene av sine valg.

Det er ennå ikke kjent hva slags straff som kan være aktuelt for Liverpool & Co.

Eksisterer ingen Super League

Ceferin forteller at han var brennsikker mandag morgen på at dette aldri ville bli noe av.

– Etter min mening så har det aldri vært noen Super League i det hele tatt. Det var et forsøkt på å sette opp en spøkelsesliga for de rike, som ikke ville følge noe system eller ta inn over seg fotballens pyramide i Europa, tradisjon, kultur eller historie.

– Jeg var selvsikker og fortalte delegatene på kongressen at dette ville være over på 24 timer.

Når det gjelder denne sesongens Champions League, med både Real Madrid, Manchester City og Chelsea i semifinalene 27. og 28. april, vil det neppe skje noe.

–  Nøkkelen er at dette sesongen alt er i gang og at TV-selskapene vil kreve kompensasjoner om vi ikke spiller semifinaler. Derfor er det liten sannsynlighet for at kampene neste uke ikke blir spilt. Men det vil være annerledes for fremtiden.