UEFA vil endre bortemålsregelen

Neste sesong kan det komme endringer.

15. apr 2021 kl 09.32Arild Skjæveland

Det er 56 år siden bortemålsregelen ble innført i fotball. Den ble innført helt tilbake på 60-tallet, med begrunnelsen at bortekamper var tøft, og at det enkleste var å legge seg bakpå og mure igjen.

Verdien av et bortemål ville tvinge lag lenger frem, og det vil gi mer spenning og underholdende kamper. Akkurat det kan man argumentere for at vi har fått. Senest da Paris Saint-Germain og Bayern München møttes i kvartfinalen på tirsdag. Bayern måtte angripe, og med PSG sin kontringsstyrke kom det sjanse på sjanse til begge lag.

Det er mange som har problemer med bortemålsregelen og ønsker den fjernet. En av dem er Arsene Wenger, som mener at et bortemål har blitt for mye verdt.

Nå kan det komme en endring, rapporterer The Telegraph

Ikke etter ekstraomganger

Vinnermålet som sendte Porto til kvartfinalen og slo ut Juventus, ble scoret av Sergio Oliveira da det gjensto fem minutter av andre ekstraomgang i åttendedelsfinalen på Allianz Stadium i Torino. To minutter senere scoret Adrien Rabiot igjen for Juventus, som vant kampen 3-2. Det endte 4-4 sammenlagt, men bortemålet til Olivieira gjorde at det var portugiserne som tok seg til kvartfinalen.

UEFA kommer trolig ikke til å fjerne bortemålsregelen helt, men fra neste sesong vil det ikke lenger være tellende i ekstraomganger, melder The Telegraph.

En av de som sitter i styret som skal ta avgjørelsen, er Andrea Angnelli. Han er styreformann både for European Club Association og for Juventus, som altså røk ut på den måten.

Bortemålsregelen og ekstraomganger ble også avgjørende da Liverpool røk ut av Champions League mot Atletico Madrid forrige sesong. Da scoret først Roberto Firmino 2-1-målet tidlig i første ekstraomgang.

Da Marcos Llorente scoret tre minutter senere, betydde det at de røde måtte score to til. Luften gikk ut av Liverpool da, og det var Atletico Madrid som scoret to nye mål og vant også denne kampen 3-2, og 4-2 sammenlagt.