Hevder UEFA vil skrote Financial Fair Play og gi klubber mer fleksibilitet på overgangsmarkedet

Italiensk avis hevder UEFA vil fjerne Financial Fair Play og komme med nye økonomiregler for fotballklubbene.

24. mar 2021 kl 18.44Jens Bessesen

Financial Fair Play (FFP) har vært i fotballen i om lag ti år som et forsøk fra UEFA på å skape mer rettferdighet på overgangsmarkedet, og at ingen klubber skal bruke mer penger enn det de får inn. Klubber som har brutt reglementet har blitt bøtelagt og truet med utkastelse fra europeiske turneringer. I fjor ble Manchester City kastet ut av Champions League før de anket saken og fikk medhold.

Daily Mail siterer italienske Gazzetta dello Sport, som har omtalt de nye reglene. De skriver at UEFA nå vil skrote FFP og heller lage et regelverk som «gir klubber mer fleksibilitet med tanke på pengebruk, spesielt på overgangsmarkdet». Videre hevdes det at UEFA vil gå bort fra å straffe regelbrudd med trusler om utkastelse fra turneringer, og i stedet kun benytte bøteleggelser som straff.

«Bruke så mye som nødvendig»

UEFA skal etter planen legge fram det nye forslaget i et møte med EUs Europaparlament, men de ønsker også å gå i dialog med fotballklubber før noe som helst innføres.

Skulle alt bli godkjent, kan de nye reglene gradvis innføres allerede fra neste år.

Gazzetta dello Sport skriver videre at det nye reglementet skal gå bort fra tanken om at man skal kunne «bruke det man tjener inn», og i stedet «bruke så mye penger så nødvendig uten å sløse».

Reglene kan derfor lyde som musikk i ørene til Europas rikeste klubber, men et skår i gleden kan være at det kan bli et lønnstak for å sørge for at det ikke skal betales astronomiske summer i lønn.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]