Hvis skyldige: Ni klubber ønsket å utestenge Manchester City fra første sekund

I Manchester Citys ankesak kommer det frem at samtlige toppklubber ba CAS om å ikke utsette dommen og utestenge de lyseblå fra kommende sesongs Champions League.

29. jul 2020 kl 08.29 Øystein Tronstad

I utgangspunktet gikk UEFA inn for å utestenge Manchester City fra Europa i to sesonger og en saftig bot. City anket til den internasjonale voldgiftsretten for sport (CAS) og vant frem til tross for at CAS melder:

«Flertallet av dommerne finner Manchester Citys manglende samarbeidsvilje som et alvorlig brudd på reglene og klubben må klandres for ikke å ha samarbeidet med kontrollorganet.»

Begrunnelsen for dommen, hvor Citys utestengelse oppheves og boten reduseres, er på totalt 93 sider. Manchester City skal ha presentert nye bevis som ikke ble vist frem da UEFA behandlet saken. I tillegg kommer det frem at ni Premier League-klubber kontaktet CAS 9. mars og ba om at City ble nektet utsettelse av dommen.

Dommen i sin helhet kan leses her.

Det blir likevel ikke et poeng da anket ble behandlet forholdsvis raskt og dommen ble opphevet, så de lyseblå uansett kan spille Champions League kommende sesong. 

De ni klubbene som var sammen om forespørselen og deres tabellposisjon er:

Liverpool (1.), Manchester United (3.), Chelsea (4.), Leicester (5.), Tottenham (6.), Wolverhampton (7.), Arsenal (8.), Burnley  (10.) og Newcastle (13.).

Med andre ord samtlige toppklubber. Hadde City blitt utestengt så ville Leicester hoppet inn i Champions League og Wolverhampton i Europa League.

Sheffield United (9.-plass) var eneste klubb på øvre halvdel som ikke sluttet seg til forespørselen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]