«Han kan aldri sette sine bein på Anfield igjen»

«For John W. Henry» er spillet over, skriver Paul Joyce i The Times.

21. apr 2021 kl 11.22Jens Bessesen

«For John W. Henry er spillet over», skriver Paul Joyce i The Times, som går knallhardt ut mot FSG etter kaoset rundt «The Super League» de siste dagene. 

Tirsdag kveld gjorde Liverpool FC som de fem andre engelske lagene som stod bak superligaen. De trakk seg tilbake etter massive protester fra supportere, eksperter, politikere, managere og spillere.

Kan ikke overleve

Men Joyce mener FSGs retrett og påfølgende unnskyldning ikke er nok til å reparere det som nå er et ødelagt forhold mellom amerikanerne og fansen på Anfield. 

«Fenway Sports Group kan ikke i sin nåværende form overleve etterspillet etter deres mislykkede forsøk på å selge fotballens sjel til fordel for en europeisk superliga som ble avviklet i går kveld». 

Joyce mener Henry var i en utsatt posisjon fra før, og at det bare bla verre da en samlet førstelagstropp, med kaptein Jordan Henderson i spissen, tok til sosiale medier for å vise sin motstand til prosjektet. 

«Han kan aldri sette sine bein inne på Anfield igjen. Det gjør at den Boston-baserte gruppen nå har to alternativer», skriver Joyce.

Må ta et valg

Alternativ én mener Joyce er å finne noen som kan kjøpe klubben, men ettersom den er anslått å være verdt tre milliarder pund, blir ikke det lett.

Alternativ to er å gjøre om på sin eierskapsstruktur og sette flere av oppgavene til lokal ekspertise.

«Akkurat nå er det ingen tillit til regimet som tok over Liverpool i 2010 fra sine landsmenn Tom Hicks og George Gillett - også forgjengernes største svakhet var at de undervurderte hvilken styrke supporterne har», skriver Joyce.

Han peker på at dette ikke er den første tabben FSG gjør, og nevner blant annet saken da de forsøkte å øke billettprisene kraftig. Supporterne fikk eierne til å snu. I fjor ville de bruke pengestøtte fra myndighetene på å permittere klubbansatte. Også der måtte de snu og si unnskyld.

The Times-journalisten mener nå Henry og FSG må gi mer makt til de som kjenner klubben og dens verdier best, i stedet for å kaste dem under bussen ved å la dem måtte svare på spørsmål og stå i stormen.